Ексклюзиви
четвер, 14 лютого 2013 13:28

Помер вихованець одеського інтернату, якого по-звірячому побили у душовій

Помер вихованець одеського інтернату, якого по-звірячому побили у душовій
Фото: vadimstolar.com.ua

В Одеській дитячій обллікарні 1 лютого за загадкових обставин помер 12-річний вихованець Фонтанської школи-інтернату (Комінтернівський р-н) Міша Нікітін. Серед жителів селища Фонтанка ходять чутки про те, що напередодні хлопчика по-звірячому побили в інтернаті за проступок, пише Сегодня.

Про причини смерті вихованця школи-інтернату розповіло наш джерело в цьому навчальному закладі: "Міша Нікітін був новачком у спецшколі. Дуже тихий і спокійний хлопчик. Мама у них померла, а тата позбавили батьківських прав. З рідних у Миші - лише бабуся в місті Южному і старший брат, який теж навчається у цьому інтернаті. За кілька днів до смерті Мішу хтось побив у душовій школи. Після побиття він почав час від часу непритомніти. Однак на це ніхто не звертав уваги. А 1 лютого вранці Міші стало зовсім погано. Тільки тоді його відвезли в Одесу, у лікарню. Зверталися в кілька лікарень, але там хлопчика не прийняли.

Госпіталізували тільки у дитячій обллікарні. Через п'ять годин, о 10:00, він помер. Як розповів начальник облздраву Михайло Бартко, хлопчик поступив до них у важкому стані і врятувати його не вдалося - у школяра трапився септичний шок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 3-річний Данило Шкуров випав з восьмого поверху в сніговий намет

У школі-інтернаті учора на телефонні дзвінки ніхто не відповідав. А обставинами смерті хлопчика зацікавилися правоохоронці.

"За фактом смерті дитини відкрито кримінальне провадження, - повідомив глава прес-служби ГУ УВС в Одеській області Володимир Шаблієнко. - Повідомити які-небудь подробиці справи не можу, таємниця слідства".

Заступник начальника обласного управління охорони Ганна Луньова підтвердила, що причини смерті розслідуються: "Всі документи про факт смерті Міші Нікітіна вилучені прокуратурою".

А прес-секретар прокурора Одеської області Олена Абрамова розповіла, що досудове розслідування проводять слідчі органи міліції: "Хлопчик потрапив до лікарні з поганим самопочуттям 1 лютого і в цей же день помер. Розпочате кримінальне провадження щодо попередньої кваліфікації: ст. 140, ч. 2 КК - неналежне виконання обов'язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього. Хід розслідування - на контролі облпрокуратури".

До речі, у Фонтанському інтернаті навчаються як засуджені діти, так і важкі підлітки, спрямовані сюди службою у справах дітей.

Зараз ви читаєте новину «Помер вихованець одеського інтернату, якого по-звірячому побили у душовій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути