Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2011 11:33

У Львові за 400-тисячний хабар затримали суддю Ігоря Ганича

У Львові за 400-тисячний хабар затримали суддю Ігоря Ганича

16 лютого у Залізничному районному суді Львова в робочому кабінеті, працівники СБУ взяли на гарячому суддю Ігоря Ганича.

Він брав гроші від адвоката підсудного, якому загрожувало позбавлення волі за скоєний злочин. Обіцяв натомість змінити покарання обвинуваченому від позбавлення волі на більш лояльне.

Як повідомив Gazeta.ua начальник УСБУ у Львівській області Юрій Кіцул, суддя під час затримання не обурювався і вів себе спокійно.

"Затримання в його робочому кабінеті відбулося десь о 10 годині ранку. Коли суддя отримав гроші в сумі 400 тисяч гривень від посередника підсудного, місцевого адвоката, увійшли наші співробітники. На затриманні суддя вів себе спокійно, врівноважено, зовсім не обурювався, наче і не нервував. Вчора майже цілий день затриманий перебував в управлінні СБУ. Ми проводили слідчі дії", - розповів Кіцул.

Генеральна прокуратура України проти Ігоря Ганича порушила кримінальну справу за статею одержання хабара в особливо великому розмірі. Готується клопотання про позбавлення Ганича звання судді та суддівської недоторканності.

"Ганич був страшна людина, дер гроші за все, за що тільки можна було здерти. Всі знали, що його дорогі машини і особняки - не за чесну зарплату. Але ніхто довести не міг. Кілька років тому був суд над мером-хабарником Самбора Тарасом Тершовчиним. Тоді справу вів якраз Ганич і виправдав його. Люди збиралися на пікети, протестували, обурювались як таке можна було допустити. А залізничний суддя так ще демонстративно вийшов до мітингувальників і мовив: "Вам ганьба! Ще побачимо на чиєму боці правда". Добре, що в цьому світі ще є справедливість і правда таки вийшла на поверхню", - розказало у коментарі журналісту Gazeta.ua власне джерело.

Нагадаємо, що досі триває суд над іншим суддею-хабарником, Ігорем Зваричем. Як повідомлялося, дехто зі свідків у цієї справі змінив свої свідчення, а дехто забув обставини справи.

Зараз ви читаєте новину «У Львові за 400-тисячний хабар затримали суддю Ігоря Ганича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути