пʼятниця, 06 вересня 2013 12:11

У Луганську злодій-кавказець гострою заточкою поранив двох міліціонерів

У Луганську злодій-кавказець гострою заточкою поранив двох міліціонерів

У Луганську під час затримання злочинців отримали поранення співробітники карного розшуку, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в Луганській області.

У 25-річного сержанта міліції Євгена Толкачова заточка пройшло у двох сантиметрах від серця. А його колезі - 35-річному лейтенанту міліції Андрію Прилепко злочинець завдав цим же предметом поранення в черевну порожнину.

Співробітники карного розшуку напередодні проводили оперативно-розшукові заходи щодо крадіжок з салонів автомобілів. За оперативними даними, крадіжки скоювали вихідці з кавказького регіону.

У кварталі Щербакова, в районі магазину "АТБ", у поле зору правоохоронців потрапили двоє молодих людей. Вони крутилися близько припаркованих до супермаркету автомобілів, намагаючись розглянути, що знаходиться всередині них. Оперативникам підозрілим здалося і та обставина, що в теплий день обидва хлопця були одягнені в теплі осінні куртки.

Проникнути в салон машини вони так і не наважилися. Тоді один з них перебіг через дорогу, на узбіччі якої розташувалася торгова палатка, де дівчина продавала кавуни.

Зловмисник непомітно викрав з її столика гроші і швидко сховав їх у кишеню. Все це відбулося на очах міліціонерів, які кинулися переслідувати злодія.

"А коли вони його наздогнали, представилися як співробітники міліції, пред'явивши службові посвідчення і попросивши слідувати за ними. У відповідь злодій завдав сильний удар одному з правоохоронців і кинувся тікати. Проте його наздогнали сержант Толкачов та лейтенант Прилепко, яким злочинець чинив запеклий опір. У сутичці він завдав їм важкі поранення гострою заточкою", - розповіли в міліції.

Утримуючи зловмисника, оперативники викликали слідчо-оперативну групу. Вже через кілька хвилин співробітники міліції при огляді затриманого виявили у нього в кишені куртки гроші, викрадені з торгового намету.

Поранених співробітників міліції госпіталізували до лікарні, де їм була надана медична допомога. В даний час їх життя і здоров'я поза небезпекою.

Слідчий відділ відкрив кримінальне провадження за статтею 186 (грабіж ) КК України. Факт заподіяння тілесних ушкоджень співробітникам міліції при виконанні службових обов'язків внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань і кваліфікується за статтею 348 ( Посягання на життя працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України.

У ході досудового розслідування з'ясувалося, що підозрювані прибули до Луганська з Білорусі. Обидва є громадянами Грузії.

Зараз ви читаєте новину «У Луганську злодій-кавказець гострою заточкою поранив двох міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути