Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2016 15:07

У квартирі киянки обвалюється стеля
12

Фото: Наталія Міняйло

Майже 4 місяці киянка Лариса Єрошенко не може жити у квартирі на вул. Ярославській. Зі стелі на голову жінки падає цегла та шматки бетону через ремонт у сусідському помешканні поверхом вище.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

"Все розпочалося 27 квітня. Тоді зі стелі на голову посипалися будівельні матеріали. Я пішла сваритися до них. Вони мене не пустили. Подзвонили хазяїну. Він був за кордоном. Обіцяв повернуся 13 травня. Вони на два тижні замовкли, але потім знову почали роботу. До цього в цій квартирі був хороший ремонт, проте новий власник вирішив зробити по-своєму. Він повністю розібрав перекриття між поверхами. Тепер між першим і між другим поверхом лише 6 сантиметрів бетону. Тиждень тому зайшла у квартиру, а згори йде денне світло. Раптом чую робітники перешіптуються: "Там хтось прийшов. Закрий дірку", - розповідає жінка й веде до ванної кімнати.

Підлога вкрита обсипаною штукатуркою. У ванні та раковині лежать шматки не лише штукатурки, а й бетону та цегли. На стінах - жовті розводи від води. За словами господині, її двічі затоплювали. Вперше, коли прорвали трубу з гарячою водою, вдруге - не правильно з'єднали труби і вода потекла в її квартиру.

"Воду ми змушені були відключити. Якось заїхали сюди за речами. Це було перед концертом "Океану Ельзи" 18 червня. Зі стелі бігла вода. Хоч бери і душ приймав посеред квартири. Я попросила чоловіка, щоб він спустився у підвал та відключив воду. Ми боялися спізнитися на концерт, тому не стали викликати тоді сантехніків. У понеділок Володимир приходив до мене сваритися. Але нічого йому добитися не вдалося", - каже Лариса Робертівна.

Ще у квітні жінка звернулася у "Керуючу компанію з обслуговування житлового фонду Подільського району". На початку червня й видали акт обстеження квартири.

"У документі прямо написали, що руйнування у моїй квартирі - це результат ремонтних робіт. Документ датували 12 травня, а отримала я його аж у червні. Відтоді ситуація погіршилася. Минулого тижня з'явилися плями на стелі у кімнаті. Раніше їх там не було. Та й цей акт мені дали, бо я мусила звертатися до поліції. За цей час поліцію викликала разів 10. Але вони не могли нічого зробити. Лише коли 22 червня поліція порушила кримінальну справу, вони змогли зайти до квартири. Там були лише голі стіни. Більше нічого. Робітники приїхали з Західної України. У них ні освіти, ні дозволів на роботу. Ми взяли в них дані, але зупинити ремонт може лише Держархбудінспекція. Це єдиний орган, що має повноваження перевірити, що саме коїться у приватній квартирі й наскільки це законно. Вони мені повідомили, що дозволу на роботи не давали. Обіцяли створити комісію для перевірки, але не повідомили ні її складу, ні строків її роботи", - каже Лариса Єрошенко.

Власником сусідньої квартири Лариси Єрошенко з 1 квітня є 39-річний Володимир Кравченко.

"Цей будинок дуже старий. Йому понад 100 років. Це не правильно, що він не є у переліку історичної спадщини. Протягом 15 останніх років він руйнувався. Жек майже не дивився за ним. Тому він винен у його руйнуванні. До руйнування будинку приклала руку сама Лариса. Вона побудувала на першому поверсі балкон і захопила підвал. Документів на проведення ремонтних робіт у неї немає. Я у своїй квартирі роблю косметичний ремонт - переклею шпалери та кладу нову плитку. Для цього ніяких спеціальних договорів не треба", - каже власник квартири.

Поліція Подільського району порушила кримінальне провадження за умисне знищення та пошкодження майна. Триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «У квартирі киянки обвалюється стеля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути