пʼятниця, 13 квітня 2012 09:09

У Криму зловили організатора вбивства запорізького авторитета Колі Ребьонка

У Криму зловили організатора вбивства запорізького авторитета Колі Ребьонка
Кілери добивали Бенька битами. Фото: ru.tsn.ua

Вчора в Головному управлінні (ГУ) МВС в Запорізькій області повідомили, що в ході спецоперації на території Криму був затриманий член запорізької "Банди лисих", один з головних підозрюваних в організації вбивства запорізького підприємця Миколи Бенька. Як пояснила начальник прес-служби ГУ МВС в Криму Ольга Кондрашова, "спецоперація проводилася в Ялті управлінням з боротьби з організованою злочинністю (УБОЗ) Запорізької області, затриманим є Олександр Середин". Про це пише "Комерсант-України" у статті "Затримано підозрюваного в організації вбивства Колі Ребьонка".

Нагадаємо, напад на Миколу Бенька, відомого також як кримінальний авторитет Коля Ребьонок, стався 5 березня. За уточненими даними він отримав поранення з травматичної зброї, після чого кілька невідомих побили його бейсбольними битами. Через добу від отриманих ран підприємець помер. Після цього ГУ МВС у Запорізькій області перекваліфікувала кримінальну справу, порушену за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу ("умисне вбивство"; максимальне покарання до 15 років ув'язнення). 9 березня обласне управління МВС оголосило в розшук сімох підозрюваних у вбивстві Миколи Бенька. Як стало відомо виданню, всі оголошені в розшук є членами "Банди лисих", кістяк якої складають колишні співробітники МВС. У сфері інтересів банди - рекет і тіньовий ринок металу. У МВС вважають, що приводом для розправи над Миколою Ребьонком став його конфлікт з лідером злочинного угруповання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Запорізького авторитета вбили кілери колишніх міліціонерів

Джерело видання в ГУ МВС в Запорізькій області розповіло, що за допомогою прослуховування мобільного телефону Олександра Середина було встановлено його місцезнаходження, після цього за підозрюваним встановили спостереження.

"Через деякий час співробітники УБОЗу засікли його в одному з ресторанів, звідки "довели "додому", - повідомив співрозмовник газети.

За його словами, Олександр Середин жив в Ялті на знімній квартирі, де і був затриманий п'ятьма співробітниками запорізького УБОЗу.

"Після того як підозрюваного привезуть у Запоріжжя, він буде арештований", - зазначило джерело.

Зараз ви читаєте новину «У Криму зловили організатора вбивства запорізького авторитета Колі Ребьонка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути