середа, 01 серпня 2012 20:45

У Криму затопило село: вода дістає до вікону, у хатах плавають меблі

У Криму затопило село: вода дістає до вікону, у хатах плавають меблі
Місцеві кажуть, що це другий потоп за останні сто років. Фото: izh.kp.ru

Злива, яка пройшла сьогодні в день, затопила село Красна Поляна Чорноморського району Криму. У хатах плавають меблі, у дворах течія знесла паркани, затопила підвали, городи та автомобілі. Місцеві кажуть, що це другий потоп за останні сто років.

"Почало крапати о 16.15. Зрадів, бо у нас дощі ідуть раз на місяць і по п'ять хвилин. Це степова частина Криму. Ще чув, як буря почалась, блискавки. Потім град стукав, я задрімав. А як прокинувся, бачу крісло по хаті плаває. Води по коліно", - розказав місцевий мешканець Славік Варга, 57 років.

У селі, де мешкає близько тисячі людей, зникла електрика. У половини жителів не працюють мобільні. У деяких селян потонули кури. На вулиці Славік Вільгельмович побачив, що рівень води - близько метра. Дістає до вікон. У дворі стоїть затоплений "Жигуль". У сусіда навпроти течія, яка несеться з сусіднього поля, зламала 12 метрів паркану.

"Він не дерев'яний, а міцний мур з ракушняку. Всі льохи та городи під водою. Тобто кавуни, дині, помідори та друга картопля попливли", - поскаржився чоловік.

Він пояснив, що з подвір'я вийти на вулицю самотужки не може. Вода не пускає.

"Ворота не можу відкрити, тиск не дає. Це вдруге за сто років такий паводок. Востаннє нас заливало 15 років тому", - додав Варга.

Зараз ви читаєте новину «У Криму затопило село: вода дістає до вікону, у хатах плавають меблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути