середа, 11 липня 2012 14:06

Через тропічні зливи білоруський Гомель пішов під воду
11

Через опади на вулицях утворилися величезні ями
Фото: Фото: charter97.org
Дощ буквально за годину затопив центр міста
Зупинилися 5 тролейбусних і 10 автобусних маршрутів
За годину випало 37% липневої норми

Білоруський Гомель, розташований за 100 кілометрів від українського Чернігова, ввечері 10 липня несподівано залило тропічною зливою. Дощ буквально за годину затопив центр міста.

"За даними автоматичної метеостанції, більш ніж за годину випало 32 мм опадів, що відповідає 32 літрам води на кожен метр квадратний. Це вже 37% липневої норми! Сила дощу максимальна була 311,4 мм/год, що відповідає 311,4 літрам за годину на кожен метр квадратний! Це вже тропічна злива", - написала одна з читачок бєларуського порталу TUT.BY.

Як повідомили в МНС, загалом з 18.00 до 21.00 було зареєстровано випадання 59 мм опадів у вигляді дощу (за середньомісячної норми 87 мм).

За словами водіїв, підтоплений Новобілицький міст через річку Сож, вода затопила 14 центральних вулиць міста, так що проїхати там було неможливо.

"Затоплено кільце в районі заводу торговельного обладнання, Поліський міст і шматок Радянської від цирку до площі Леніна. У районі Інтернаціональної і ЗІПу затоплені автобуси. МНС евакуює пасажирів", - пишуть очевидці.

За даними МНС, зупинилися 5 тролейбусних і 10 автобусних маршрутів, з деяких з них пасажирів довелося евакуювати на човнах. Постраждалих немає.

Нагадаємо, що у Києві найближчим часом також очікуються зливи. За прогнозами, дощі будуть такими ж сильними, як і місяць тому, коли через потоки води в українській столиці ускладнився рух транспорту і позатоплювало підземні переходи.

Зараз ви читаєте новину «Через тропічні зливи білоруський Гомель пішов під воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути