пʼятниця, 10 серпня 2012 13:15

У Криму панує "дух шовінізму" та повна безкарність - Меджліс

У Криму панує "дух шовінізму" та повна безкарність - Меджліс
Безкарність відображається на правоохоронцях, вважає Мустафа Джемільов. Фото: obozrevatel.com

У Меджлісі кримськотатарського народу обурені бездіяльністю правоохоронних органів у розслідуванні цілої низки актів вандалізму щодо об'єктів кримськотатарської культури та історії. Упродовж останнього місяця невідомі спаплюжили зображеннями свастики великий банер з портретом льотчика Амет-Хана Султана на одному з центральних майданів Сімферополя. Свастику нанесли на панно кримськотатарського прапору з фарбованих камінців на сквері на набережній Салгіру. А кілька днів тому свастикою обмалювали меморіальний комплекс у пам'ять про жертви депортації кримськотатарського народу у сімферопольському парку Салгірка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Могильов проігнорував традиції кримського Меджлісу

У відділі зв'язків з громадськістю кримського главку міліції повідомили, що правоохоронці порушили і розслідують дві кримінальні справи за фактами хуліганства у вигляді нанесення свастики у громадських місцях – стосовно портрету Амет-Хана Султана і панно кримськотатарського прапору. За фактом спаплюження меморіального комплексу ситуація вивчається.

Зранку 8 серпня перехожі помітили кілька десятків зображень свастики, нанесені на 4-х мармурових плитах з написами республік, куди були депортовані кримські татари – Узбекистану, Киргизстану, Таджикистану і Казахстану. Чистою виявилися лише плита із написом Росія.??

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Сімферополі невідомі споганили кримсько-татарський меморіал

Політичне керівництво Криму публічно ніяк не відреагувало на ці акти вандалізму.

Ускладнює ситуацію те, що меморіал жертвам депортації, який кілька років тому був зведений на кошти Ріната Ахметова, досі до кінця не оформлений і не внесений до відповідного реєстру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат назвав Джемільова "таємним парафіянином розкольницької церкви Філарета"

Лідер Меджлісу Мустафа Джемілєв вважає, що нахабності зловмисникам додає відчуття їхньої безкарності і безкарності всіх тих, то нівечив кримськотатарські пам'ятки. Адже жодне розслідування десятків фактів вандалізму на мусульманських кладовищах і кримськотатарських пам'ятках культури та архітектури зловмисників не виявило.

Джемілєв вважає, що загалом, у структурах влади автономної республіки "квітне дух шовінізму" і це "віддзеркалюється на співробітниках правоохоронних органів".

Зараз ви читаєте новину «У Криму панує "дух шовінізму" та повна безкарність - Меджліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

130

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути