понеділок, 20 лютого 2012 10:47

У Києві викрали голову правління "Нафтогазвидобування"

У Києві викрали голову правління "Нафтогазвидобування"

У Києві безвісти пропав топ-менеджер - глава правління одного з лідерів видобутку природного газу в Україну ЗАТ "Нафтогазвидобування" Олег Семінський. За однією з версій, причина викрадення - отримання викупу, за іншою - це переділ грошового бізнесу. У міліції поки подробиць не розголошують, посилаючись на таємницю слідства, пише Сегодня.

Оголошення про зникнення Семінського висять на кожній станції метро: 38-річний Олег Семінський був одягнений в модельну норкову шапку і шкіряну куртку з коміром з норки фірми Zilli. Крім того, на бізнесменові були черевики 46-го розміру темного кольору фірми Gucci. "3 лютого в 18.30 в Києві Семінський виїхав на своєму автомобілі Toyota Camry з паркінгу по вул. Костянтинівська, 15", - написано в оголошенні.

На паркінгу під офісом компанії, яку очолював Семінський, його машину добре знають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Венесуелі зеки добу силоміць утримують майже 700 людей

"Олег Валерійович заїжджав і виїжджав по кілька разів на день. У нього не було водія і охоронця, але він же сам під два метри ростом, так що кому завгодно дати може. Про те, що він зник, ми дізналися тільки в метро ", - розповіли охоронці.

За їх словами, в будівлі близько 50 камер відеоспостереження, за ним визначили, як глава правління виїжджав з офісу. У міліції кажуть, що порушено кримінальну справу за статтею "Умисне вбивство", хоча мертвим Семінського не знайшли.

"На під'їзді до будинку Семінський перегородили дорогу два автомобілі, і його викрали. Його родичі сподіваються, що він живий, і готові на все. Хоча ніяких пропозицій про викуп, наскільки мені відомо, не надходило ", - сказав начальник ЦГЗ МВС України Володимир Поліщук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амністований в'язень захопив у Києві заручників

У ВР цю тему активно обговорюють, так як Семінський близький з деякими депутатами, а також з екс-главою МНС Нестором Шуфричем.

"Семінський - це не просто найманий топ-менеджер, у нього самого був свій бізнес з продажу автомобілів. Олег - самодостатня людина і дуже забезпечений. Схоже, що його вкрали з метою викупу", - сказав один з депутатів.

Друга версія - переділ власності. За даними ЗМІ, "Нафтогазвидобування" володіє 8 свердловинами в Україні, серед яких одна з найглибших в Європі експериментальних свердловин глибиною 6 км. Нібито Шуфрич 10 років тому придбав більше 50% акцій "Нафтогазвидобування", а в 2005 році продав частину іншим особам "з метою захисту від тиску політичних опонентів".

"8 свердловин такого рівня для приватної компанії - це багато", - сказав екс-міністр енергетики Іван Плачков.

Джерела, близькі до оточення Шуфрича, кажуть, що охочих придбати це підприємство багато.

"Я думаю, Семінський міг стати жертвою бізнес-поділу", - сказало джерело.

Зараз ви читаєте новину «У Києві викрали голову правління "Нафтогазвидобування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути