четвер, 05 грудня 2013 17:02

У Києві судитимуть бізнесмена, який взяв кредит у $5 млн. і втік за кордон

У Києві судитимуть бізнесмена, який взяв кредит у $5 млн. і втік за кордон
Фото: tsn.ua

ГПУ направила до суду обвинувальний акт стосовно громадянина, який надав до банку неправдиві відомості щодо свого майнового стану і отримав кредит у сумі $5 млн, який в подальшому не повернув. Про це заявив начальник відділу Генеральної прокуратури Максим Рябенко.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, Рябенко зазначив, що для отримання кредиту підприємець надав в іпотеку, як забезпечення виконання свого зобов'язання, ліквідне приміщення в центрі Києва.

"Однак в подальшому для того, щоб незаконно заволодіти отриманими коштами і одночасно звільнити приміщення від обтяжень, він надав особисто підписані документи про заміну предмета іпотеки на неіснуючу земельну ділянку площею 20 га в Обухівському районі Київської області", - повідомив прокурор.

За його словами, в результаті вказаних незаконних дій, банківській установі було завдано збитків на суму понад 38 млн грн. Рябенко заявив, що в подальшому чоловік, з метою уникнення відповідальності, залишив територію України, однак був затриманий правоохоронними органами однієї з європейських країн. За запитом української сторони громадянина було видано в Україну.

"Наразі Подільським районним судом Києва призначено судовий розгляд. Державне обвинувачення у кримінальному провадженні підтримує прокурор Генеральної прокуратури. Підприємцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна", - повідомив Рябенко.

Зараз ви читаєте новину «У Києві судитимуть бізнесмена, який взяв кредит у $5 млн. і втік за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути