пʼятниця, 11 лютого 2011 14:07

У Києві податківці систематично брали хабарі

У Києві податківці систематично брали хабарі

Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили систематичну протиправну діяльність організованої групи серед працівників Регіонального управління Департаменту САТ Державної податкової адміністрації (ДПА) України в місті Києві.

Як повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю, члени угруповання, що були посадовими особами керівної ланки Департаменту, щомісячно стягували гроші в розмірі від $2,5 до $5 тисяч з комерційних структур і фізичних осіб за непроведення позапланових перевірок ліцензійної діяльності з торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів СБУ виявила та задокументувала факти незаконного отримання коштів працівниками податкової адміністрації через банківські рахунки, відкриті на близьких родичів. За підслідністю, згідно зі ст.97 Кримінально-процесуального кодексу України, ці матеріали було передано в органи прокуратури і стали підставою для порушення кримінальної справи.

У ході розслідування оперативники спільно зі слідчими столичної прокуратури провели десять обшуків і одночасне затримання підозрюваних у Києві, Донецьку і Дніпропетровську.

Київська прокуратура, у свою чергу, розслідує кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) і ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-центр відомства.

Двох головних підозрюваних податківців взяли під варту рішенням Голосіївського районного суду столиці.

Нагадаємо, напередодні у Києві затримали суддю одного із районних суддів столиці, яка одержала хабар в розмірі $1 000.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Києві податківці систематично брали хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути