четвер, 21 березня 2013 14:58

У Києві головний податковий ревізор за $5 тисяч умів "закрити очі"

У Києві головний податковий ревізор за $5 тисяч умів "закрити очі"
Фото: obozrevatel.com

Співробітники Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України (СБУ) затримали головного державного податкового ревізора-інспектора одного з районів Києва під час отримання ним хабара в сумі $5 тис.

Як повідомляє прес-служба СБУ у четвер, 25-річний податківець, використовуючи своє службове становище, вимагав у генерального директора підприємства $ 5 тис. за те, що "закриє очі" на порушення фінансового характеру на суму майже 440 тис грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рівненський лікар, який нещодавно зустрічався з Акімовою, погорів на хабарі

Пообіцявши підприємцю скасувати рішення акта перевірки, хабарник призначив передачу грошей у власному автомобілі в центрі столиці, де і був затриманий. При огляді місця події у вказаному автомобілі виявлено та вилучено 40 тис грн, незаконно отримані зловмисником, які були позначені спеціальним розчином, що світиться в ультрафіолеті.

Податківець підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище). Карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Зараз ви читаєте новину «У Києві головний податковий ревізор за $5 тисяч умів "закрити очі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути