середа, 13 березня 2013 11:22

Рівненський лікар, який нещодавно зустрічався з Акімовою, погорів на хабарі

Рівненський лікар, який нещодавно зустрічався з Акімовою, погорів на хабарі
Фото: tsn.ua

Міліціонери спіймали "на гарячому" одразу двох працівників Рівненського обласного перинатального центру, які "торгували" посадою. Прес-служба Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю України повідомляє, що на хабарі попався виконуючий обов'язки головного лікаря. Затримано також медсестру, через яку прохачка мала передати гроші за прийом на роботу. Йдеться про суму у 2,5 тисячі доларів США.

"Небагато охочих за мізерну зарплатню тяжко працювати в лікарні медсестрою. Однак, щоб влаштуватися навіть на таку роботу, в одній із престижних лікарень Рівненщини керівник вимагав чималу суму від кандидатки", - кажуть убозівці. – "Для конспірації медик вимагав передати кошти через свою підлеглу, але такі маскувальні прийоми нам давно відомі, тож одразу після отримання грошей обох затримано. Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею одержання хабара. Медикам загрожує ув'язнення строком до 10 років з конфіскацією майна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі за хабарництво митнику "світить" до 10 років

Прізвищ підозрюваних у хабарництві медиків в міліції поки не називають. Головний лікар закладу Вікторія Єникєєва на даний час перебуває у відпустці.

Нагадаємо, обласний перинатальний центр працює всього два з половиною тижні. 26 лютого на його урочисте відкриття після реконструкції приїжджала Ірина Акімова – перший заступник голови Адміністрації Президента.

Випадок із хабарництвом медиків за прийом на роботу в місті далеко не перший. У листопаді 2011-ого року у Рівному було затримано головного лікаря міського пологового будинку Ганну Чайку. Їй інкримінували одержання 1500 євро від жінки з райцентру Радивилів, яка хотіла влаштуватися до неї на роботу акушеркою. Обурена відвідувачка привела з собою правоохоронців й дала мічені купюри, а лікар просиділа у слідчому ізоляторі три місяці. Ганна Чайка визнала свою провину лише частково – що взяла гроші, але не вимагала їх навмисне. Торік у березні Чайці винесли вирок – позбавлення волі на 5 років, але зі звільненням від покарання на іспитовий термін у три роки.

Зараз ви читаєте новину «Рівненський лікар, який нещодавно зустрічався з Акімовою, погорів на хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути