субота, 28 квітня 2012 11:23

У Києві вибухнув фонтан з нечистот, фекалії течуть річкою в ліс
7

Фото: Фото: Андрій Шматов

У селищі ДВРЗ, що в Дніпровському районі Києва, підвали трьох десятків будинків затоплені фекаліями. Рівень гнилої води щодня піднімається, зараз у льохах вже по 1,5 м. Там плавають черв'яки та мертві жаби. В будинках розвелись комахи. Про свіже повітря у селищі забули.

"У 2004-ому перед виборами нас зібрали в будинку культури, пояснили, що тепер з'явиться каналізація. До цього у всіх стояли водокачки, під туалетами були вигрібні ями. Робочі побудували каналізацію, - розповів Gazeta.ua Валерій Згара з будинку № 23/30 по вул. Новоросійській. - Я вже тоді побачив, як її кладуть, тому відмовився підключатись. А з людей гроші брали, за метр прокладеної до їх будинку труби 400 гривень, ще 17 щомісяця вони платять "Водоканалу". Краще б влада взагалі нічого не робила, а залишила все так як є.  Місяць тому ґрунт просів, труби передавив і каналізація забилась".

Фонтан з нечистот вибухнув посеред вулиці навпроти будинку Валерія. Зараз потоком тече смердюча річка з фекалій, які збираються з усіх будинків селища. Їх тут близько тисячі.

Потім вона повертає на вул. Макаренка, пересікає вул. Семафорну, на Вільховій стікає у ліс. Там вже утворилось величезне озеро з гнилої води.

У людей у погрібах погнили овочі. Вони скаржаться у всі столичні інстанції, але їм ніхто не допомагає.

"Як горохом об стіну, - бідкається Анатолій Максименко. В нього у колодязі з водою, яку п'ють, пузом доверху плавають два десятки мертвих жаб та хробаків. Чоловік обіцяє піти до президента.

Через кожні десять метрів на парканах та стовпах приклеєні оголошення з районної адміністрації. Пояснюють, що засмічення мережі, яке призвело до аварійної ситуації, відбулось через несанкціоновані підключення до каналізаційних мереж. Чиновники просять терміново припинити користування каналізацією.

"Хто, я міг незаконно врізатись? - питає 84-річний Володимир Ганіч. - Вони з мене здерли за три метри труби, яку підвели до каналізації 1200 гривень. Розписки ніякої не брали і не давали. Допоможіть нам, дуже просимо!"

Зараз ви читаєте новину «У Києві вибухнув фонтан з нечистот, фекалії течуть річкою в ліс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути