середа, 12 вересня 2012 12:09

У Карпатах розбився парапланерист із Сум

У Карпатах розбився парапланерист із Сум
Тіло загиблого транспортували рятувальники та міліціонери. Фото: europe-today.ru

Учора близько 14.30 на Закарпатті поблизу села Лопухове Тячівського району загинув 39-річний Василь Костяк із Сум. Чоловік впав з дельтапланом з висоти 300 метрів.

"Повідомлення про те, що в горах упав парапланерист, до нас поступило близько шостої години вечора, - розповів начальник Усть-Чорнянського гірського пошуково-рятувального загону Юрій Костяк. – Мешканці села Лопухове розповіли, що їхній друг, уродженець села, який приїхав погостювати із Сум, вирішив політати на дельтаплані. Чоловік був професійним парапленеристом – пройшов відповідну підготовку в Чехії. Вчора вранці він зібрався злетіти з полонини Сиглянської. Разом з товаришами піднялися на узгір'я".

Василь Костяк злетів з полонини і тричі облетів її, розповіли пізніше друзі загиблого. На четвертому колі його дельтаплан склався у повітрі і він полетів униз.

"Товариші вирушили на пошуки Василя. Знайшли його в урочищі Яблуниця на березі гірського потоку Низький. Василь був мертвий, бо впав із 300-метрової висоти. Він мав і запасний парашут, але чомусь не встиг ним скористатися. Друзі Василя розповіли, що перед польотом він пригадував історію, як свого часу став свідком смерті знайомого парапланериста, коли в того у повітрі склався парашут. Тепер і його спіткала така смерть", - сказав Юрій Костяк.

Тіло загиблого транспортували рятувальники та міліціонери. Оскільки чоловік впав у важко прохідній гірській місцевості, рятувальникам довелося 2 кілометри нести покійника на носилках скелястим потоком.

Зараз ви читаєте новину «У Карпатах розбився парапланерист із Сум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути