середа, 06 серпня 2008 10:59

Біля Ельбрусу розбився вертоліт з російськими екстремалами (ФОТО)

В кінці липня група "Російського Екстремального проекту" у складі 22-х чоловік відправилася в чергову експедицію на Кавказ, плануючи зробити бейс-стрибок з найвищого екзиту Європи - стіни Кюкюртлю (4650 м), розташованої на Західному гребені Ельбрусу.

Розглядаючи варіант самостійного підйому, шість чоловік (Валерій Розов, Андрій Волков, Олександр Абрамов, Сергій Ларін, Томас Сенф, Сергій Фірсов), все ж таки вибрали вертоліт, забравши з собою і важку знімальну апаратуру.

На висоті близько 5100 м, заходивши на посадку, хвостовий гвинт зачепив скелю і вертоліт, перекинувшись кілька разів, звалився на схил. Неймовірно, але всі залишилися живі, хоча і отримали травми різного ступеня тяжкості.

Через деякий час вертоліт ельбруських рятувальників забрав людей у важкому стані (в тому числі пілотів з ознаками гірської хвороби). Решта учасників, незважаючи на відсутність необхідного спорядження і травми, ще два кілометри спускалися до табору самостійно.

Зараз ви читаєте новину «Біля Ельбрусу розбився вертоліт з російськими екстремалами (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути