Ексклюзиви
вівторок, 23 жовтня 2012 16:24

У Каневі розкрили замовне вбивство бізнесмена

До працівників міліції Канівського міськвідділу надійшла оперативна інформація, що один із місцевих підприємців хоче усунути свого конкурента по бізнесу. Для цього хоче найняти вбивцю.

Міліціонери встановили, що за "роботу" кілеру, який би згодився скоїти вбивство, пообіцяли авансом 4 тис грн. А після виконання замовлення підприємець мав виплатити йому ще 15 тис грн.

Про це повідомив начальник райвідділу Олександр Штейман.

"Працівники міліції розробили операцію. Необхідно було не лише затримати замовника, а й зберегти життя його жертві. Стало відомо, що перший вимагає від виконавця доказів і гарантій, що конкурент мертвий. Принести фото і його документи. Працівники міліції провели імітацію викрадення жертви і виконали умови замовника. Той був задоволений роботою "кілера" і віддав обіцяний аванс", - розповів Олександр Петрович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львів'янка "замовила" свого чоловіка кілерам за $7 тис

Решту грошей замовник пообіцяв заплатити, як побачить тіло замовленого.

"Суму пообіцяв віддати на одній із занедбаних ферм. Саме там "кілер" за легендою мав надійно сховати вбитого підприємця. Оперативники організували там засідку. Але замовник вбивства не приїхав. Зателефонував найманцю, що готовий і так заплатити решту винагороди. При передачі грошей його було затримано. В його машині знайшли фото імітованого трупа та пістолет із набоями марки "ТТ", - сказав Штейман.

"Увесь Канів шокований. Я знаю цього чоловіка, який замовив вбивство. Йому 40 років. Одружений, має дітей. Тримає магазин з автозапчастинами, займається ремонтом машин. "Жертвою" був його колишній напарник по бізнесу. Теж нормальний чоловік, нічого поганого сказати не можна. Вони щось не спрацювалися й розбіглися. Замовник виплатив йому гроші, а в самого залишився магазин і площі з ремонтом. Вони ніби знову мали вдвох працювати, може знову виникли якісь суперечки. Кажуть, що кілера шукав ледве не через інтернет, щоб це була людина не канівська. Але я думаю, що справа до суду не дійде, відкупляться", - розповідає Gazeta.ua телефоном бізнесмен 40-річний Петро Іванович із Канева.

Проти замовника порушено кримінальну справу "Умисне вбивство". Законом передбачене покарання на строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі. Триває слідство.

Зараз ви читаєте новину «У Каневі розкрили замовне вбивство бізнесмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути