понеділок, 07 лютого 2011 17:24

У Харкові від каліфорнійського грипу померла людина

У Харкові від каліфорнійського грипу померла людина

У міській лікарні № 13 міста Харкова від ускладнень, викликаних дією вірусу А H1N1, померла мешканка Харківського району (Харківська область).

"Вона померла від пневмонії, але при обстеженні було виявлено вірус каліфорнійського грипу, тобто, пневмонія була в результаті ускладнень", - повідомила головний санітарний лікар Харкова Ірина Зубкова.

За її словами, жінка звернулася за медичною допомогою надто пізно. Всього в Харкові, за даними міської СЕС, у поточному сезоні вірус каліфорнійського грипу був виявлений у 17 осіб, проте 16 із них вчасно звернулися до лікарів і їм встигли допомогти.

У той же час, як повідомила прес-служба КМДА, ситуація із захворюваністю на грип у Києві залишається контрольованою,

У порівнянні з попереднім тижнем (з 24 січня по 30 січня), захворюваність зросла на 3,5%, але епідпоріг не перевищено. За минулий тиждень 2011 року (з 31 січня по 6 лютого) зареєстровано 19 тис. 826 хворих на грип та ГРЗ, що нижче епідемічного порогу в 1,7 разів. Усього за минулий тиждень в лікувально-профілактичні установи у зв'язку з грипом ГРЗ звернулося 19 тис. 826 осіб, з них 7 тис. 699 дорослих і 12 тис. 127 дітей.

Головне управління охорони здоров'я КМДА закликає громадян уникати місць скупчення людей і при перших ознаках захворювання звертатися до лікаря.

"Також не варто нехтувати елементарними заходами, які дозволять захистити себе від інфекції: користуватися марлевими пов'язками, дотримуватися особистої гігієни - частіше мити руки з милом", - додали в прес-службі.

Як повідомлялося, протягом двох тижнів у селі Туропин (Турійський район, Волинська область) госпіталізовано 9 осіб (з них 8 дітей) з діагнозом "вірусний гепатит А".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Харкові від каліфорнійського грипу померла людина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути