неділя, 12 травня 2019 16:20

У Харкові поліція взяла під охорону волонтерські намети

У Харкові поліція взяла під охорону волонтерські намети
У Харкові біля волонтерських наметів буде чергувати поліція. Фото: Vgorode

У Харкові поліція взяла під охорону волонтерські намети "Все для перемоги".

Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Михайло Черняк, передає місцевий телеканал Об'єктив.TV.

"Правоохоронці займаються тим, щоб тут був громадський порядок. Щоб ніхто не постраждав. Щоб все було мирно, тихо і законно... Правоохоронці розуміють, що це може бути використано деструктивними силами. Тут розміщено цілодобовий пост, щоб охороняти. Тому що тут знаходяться люди", - наголосив Черняк.

Він підкреслив, що 15 тис. жителів Харківської області пройшли бойові дії на Донбасі, 203 людини загинули. Черняк переконаний, що народний меморіал потрібен, тому що це "певний символ".

"Це символ для людей. Для людей небайдужих. Для людей, які зацікавлені в тому, щоб була перемога, щоб був мир, щоб закінчилася, дійсно закінчилася війна", - сказав Черняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готують підступну провокацію - розвідка

Водночас громадський діяч Іван Вєтров повідомив, що харківські активісти звернулися до СБУ з вимогою відкрити кримінальне провадження стосовно міського голови Геннадія Кернеса за пропаганду комуністичного режиму. Відповідну заяву правоохоронцям подав екс-депутат Дмитро Марінін.

"Вчора Дмитро Олексійович звернувся до начальника СБУ генерала Носач О.В. і дуже оперативно внесено до ЄРДР кримінальне провадження за ч.2 ст.436-1 КК України (пропаганда комуністичного і націонал-соціалістичного тоталітарних режимів)", - розповів Вєтров.

Міська влада Харкова вимагає у волонтерів протягом трьох днів знести намети на площі Перемоги. В іншому випадку, попереджають міські чиновники, намет демонтують.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові поліція взяла під охорону волонтерські намети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути