понеділок, 06 травня 2013 12:29

У Харкові горів гуртожиток: 3 людини загинуло, 40 постраждало

Троє людей загинули і близько 40 постраждали у результаті пожежі в гуртожитку в Харкові вранці у понеділок.

Як повідомляє медіа-група "Об'єктив", пожежа виникла вранці на третьому поверсі будинку №33 по вулиці Тимурівців. Пожежникам про НП повідомили о 6:13 - до того моменту вогонь вільно поширювався близько двох годин.

Як розповів виданню помічник начальника облуправління ДержНС Ігор Лупандін, осередок пожежі знаходився на лоджії третього поверху. Там були старі меблі і речі. Полум'я поширювалося вгору ліфтовою шахтою, вентиляційними каналами, тому мешканці його довго не помічали, хоча й відчували запах диму. У результаті частково постраждали верхні поверхи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За минулу добу в Україні сталося 233 пожежі

Рятувальники евакуювали з будівлі 106 осіб, зазначив Лупандін. З епіцентру пожежні врятували 41 людину, проте троє з них померли у кареті "швидкої" - дві жінки середніх років і 23-річний хлопець. Десять людей госпіталізовано, із них шестеро у важкому стані, зокрема, чотири дитини. У лікарні опинився й один із рятувальників, що виводив мешканців із палаючого будинку.

Гасіння пожежі та евакуація тривали до початку десятої ранку. Нині біля високоповерхівки працюють представники комунальних та соціальних служб, а також міської влади.

За словами заступника Харківського міського голови Світлани Горбунової-Рубан, проводиться перепис мешканців, щоб визначити, скільки людей потребують відселення. Віце-мер також повідомила, що одне крило гуртожитку від вогню не постраждало, але було сильно задимлене, у другому багато квартир залили при гасінні пожежі. Наразі також вирішується, куди відселятимуть постраждалих, повідомляє видання.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові горів гуртожиток: 3 людини загинуло, 40 постраждало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути