четвер, 23 березня 2023 14:46

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР відповіли, скільки часу РФ ще здатна вести війну

У ГУР відповіли, скільки часу РФ ще здатна вести війну
Росія більше не може проводити широкомасштабні наступи, заявив заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький. Фото: Getty Images

Країна-агресорка Росія може воювати ще максимум два роки – до кінця 2024 року.

Далі у неї просто не вистачить сил продовжувати це. Проте РФ може "здутися" ще швидше, якщо проти неї посилять санкції, заявив в інтерв'ю "РБК-Україна" заступник начальника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

"Воєнна розвідка Литви каже, що запас Росії – це два роки. Ми також говоримо, що вони можуть вести війну ще 2023 – максимум 2024 рік – все. Це – якщо ми говоримо про конвенційну війну. А якщо посилити санкції, то цей запас буде ще меншим", – сказав Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи зможе РФ почати наступ на кількох напрямках: ГУР відповіло

Також він зазначив, що Росія більше не може проводити широкомасштабні наступи.

За його словами, так званий "великий наступ" РФ, який окупанти намагалися здійснити в минулі місяці, був швидше елементом кремлівської пропаганди і показав, що країна-агресорка переоцінила власні можливості.

"Де той великий наступ? Росіяни перейшли до активних наступальних дій на початку лютого. Ціль у них залишилися одна – вихід на кордони Донецької та Луганської областей. Але на сьогодні вже зрозуміло, що російські війська не мають спроможностей проводити широкомасштабні стратегічні наступальні операції", – наголосив Скібіцький.

Росія нині не може завдавати масованих ракетних ударів по Україні частіше, ніж двічі на місяць.

У загарбників є проблеми із запасами високоточних ракет, тому вони зменшують інтенсивність їх використання. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

На кінець минулого року в РФ могли виробляти по 20-30 крилатих ракет "Калібр" та "Х-101" щомісяця, а з "Іскандерами" ситуація ще гірша.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР відповіли, скільки часу РФ ще здатна вести війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути