четвер, 23 березня 2023 11:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У розвідці назвали місячну кількість масованих ракетних ударів, на які здатна РФ

У розвідці назвали місячну кількість масованих ракетних ударів, на які здатна РФ
За даними ГУР, у Росії суттєво поменшало високоточних ракет. Фото: pravda.com.ua

Росія нині не може завдавати масованих ракетних ударів по Україні частіше, ніж двічі на місяць.

У загарбників є проблеми із запасами високоточних ракет, тому вони зменшують інтенсивність їх використання. Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

На кінець минулого року в РФ могли виробляти по 20-30 крилатих ракет "Калібр" та "Х-101" щомісяця, а з "Іскандерами" ситуація ще гірша.

"Нам відомо, що росіяни мають намір подвоїти обсяги виробництва усіх цих ракет. Але головна їхня перешкода ‒ це санкції. Саме в цих ракетах велика частка іноземних компонентів. Якщо санкції будуть дотримуватися, якщо за ними буде суворий контроль, то ці плани ворог не зможе втілити", ‒ розповів Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні оголошували повітряну тривогу. У небі була російська авіація

За його словами, Росія зменшує використання високоточних ракет та збільшує інтервали між ударами.

"У жовтні минулого року, росіяни здійснювали масований обстріл раз на тиждень, потім ‒ раз на 10-14 днів. А зараз вони не можуть організувати обстріл частіше ніж двічі на місяць, тому що необхідно мати певні запаси", ‒ каже Скібіцький.

Україна закликає міжнародну спільноту контролювати дотримання санкцій проти РФ, перекривати канали їхнього обходу та застосувати заходи проти тих країн, які допомагають Росії обходити санкції.

Нині, за підрахунками ГУР, у росіян залишилося 15% від тих обсягів високоточних ракет, що були до початку війни. Це "Іскандери", "Калібри", Х-101, Х-555, "Кинжали", а також ракети Х-22. Але, наприклад, запаси "Калібрів", Х-101 та Х-555 складають навіть менше ніж 10%.

Російські загарбники продовжують використовувати звичну для них тактику терору цивільного населення. Агресор обстрілює українські населені пункти, а також об'єкти критичної інфраструктури. Про це вранці 23 березня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, минулої доби противник завдав ракетного удару по Запоріжжю. Російські ракети влучили у житловий багатоповерховий будинок. Є загиблі і поранені серед мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «У розвідці назвали місячну кількість масованих ракетних ударів, на які здатна РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути