понеділок, 14 січня 2013 11:01

У Греції з "Калашникова" розстріляли офіс правлячої партії і кабінет прем'єра

У Греції з "Калашникова" розстріляли офіс правлячої партії і кабінет прем'єра
Фото: goodfon.ru

У Греції невідомі з автомата Калашникова обстріляли офіс правлячої партії "Нова демократія". Одна з куль влучила у кабінет прем'єр-міністра Антоніса Самараса, який є одночасно лідером організації, повідомляє газета "Етнос".

Інцидент стався в районі трьох годин ночі за місцевим часом (3 ранку по Києву). За одними даними, зловмисники приїхали до офісу на двох мотоциклах, передає Agence France-Presse з посиланням на представників поліції. Як повідомляє "Етнос", є також версія, що злочинців було троє і вони використовували автомобіль.

Всього невідомі випустили дев'ять куль. В результаті обстрілу ніхто не постраждав. Як пише Reuters, Самарас зараз не використовує офіс партії. Офіційний представник грецького уряду Сімоса Кедікоглу, тим не менш, назвав "нечуваним" обстріл кабінету прем'єра. На його думку, метою нападників було саме це приміщення.

За останні кілька днів стався ряд інших нападів на офіси "Нової демократії". Зокрема, два відділення спробували підпалити. Також зловмисники розбили скло в офісі партнера "Нової демократії" по коаліції - партії Всегрецький соціалістичний рух (ПАСОК). Крім того, невідомі підпалили будинок брата офіційного представника грецького уряду Кедікоглу.

У Греції, що знаходиться у важкому економічному становищі і вимушеної проводити політику жорсткої економії, спостерігається зростання соціальної напруженості. У п'ятницю ввечері парламент прийняв закон про посилення податків.

Зараз ви читаєте новину «У Греції з "Калашникова" розстріляли офіс правлячої партії і кабінет прем'єра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути