Ексклюзиви
понеділок, 09 березня 2015 16:44

У Франції затримали ісламістів, підозрюваних в атаці на Charlie Hebdo

Французька поліція затримала 4 осіб за підозрою у терористичній активності.

Про це повідомляє французьке видання Le Parisien із посиланням на джерела у поліції та на інші місцеві ЗМІ, - повідомляє "Українська правда"

Повідомляється, що одна з них – жінка-поліцейський.

 

Джерело французького видання, зокрема, зазначає, що всі четверо затриманих мали зв'язок із Амеді Кулібалі – паризьким терористом, якій захопив заручників у кошерному супермаркеті в паризькому районі Вансан на початку січня.

Кулібалі було ліквідовано під час операції зі звільнення заручників. Водночас, відомо, що він був спільником двох інших терористів, які перед тим розстріляли редакцію сатиричного видання Charlie Hebdo.
Телеканал Europe1 уточнює, що двоє осіб, в тому числі родича Кулібалі, було затримано значно раніше, ще 23 січня, але про їх зв'язок із терористами стало відомо лише згодом.

Серед нових фігурантів справи – партнерша затриманого родича Кулібалі, яка працювала в поліції. Близько двох років тому вона прийняла іслам. Як з'ясувалося, після терористичної атаки вона переглядала файли свого співмешканця у поліцейській базі.

Europe1, водночас, не уточнює, скількох з пових учасників розслідування затримано, а скільки – просто викликано на допит.

Зараз ви читаєте новину «У Франції затримали ісламістів, підозрюваних в атаці на Charlie Hebdo». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути