субота, 19 листопада 2022 19:53

У ДТЕК спростували заклики до українців виїжджати за кордон

У ДТЕК спростували заклики до українців виїжджати за кордон
У ДТЕК наголошують, що генеральний директор компанії Максим Тімченко не закликав українців виїжджати за кордон. Фото: скріншот

Генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко не закликав українців виїжджати за кордон.

В інтерв'ю британському ВВС він чітко зазначив, що в Україні немає надзвичайної ситуації, за якої потрібно виїжджати. На цьому наголосили у пресслужбі ДТЕК.

Окрім того, керівник компанії зазначив, що ДТЕК разом з міненерго та іншими енергетичними компаніями роблять все можливе задля того, щоб енергосистема працювала стабільно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ця мрія окупантів ніколи не здійсниться" – у ДТЕК зробили заяву щодо блекауту в Україні

"Енергосистема Україна витримала чотири хвилі надруйнівних терористичних ударів по інфраструктурі, кожен з яких мав на меті повний блекаут. ЗСУ, енергетики і кожен українець роблять диво, втримуючи енергосистему. І саме тому сьогодні нема нагальної потреби залишати Україну", ‒ наголошують у компанії.

У ДТЕК також зазначають, що втримувати роботу енергосистеми України вдається "унікальними рішеннями і складною системою балансування, в тому числі, за допомогою стабілізаційних відключень".

19 листопада появилося повідомлення, що українців закликали розглянути можливість виїзду з країни. Це допоможе заощадити електроенергію після пошкодження майже половини енергосистеми України внаслідок масованих атак РФ, сказав у інтерв'ю ВВС генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

Українців попросили ще більше скоротити споживання електрики для того, щоб стабілізувати роботу пошкодженої російськими обстрілами енергоінфраструктури.

Зараз ви читаєте новину «У ДТЕК спростували заклики до українців виїжджати за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути