субота, 19 листопада 2022 16:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Українців закликали розглянути можливість виїзду з країни: відома причина

Українців закликали розглянути можливість виїзду з країни: відома причина
Гендиректор ДТЕК Максим Тимченко закликав українців за можливості розглянути варіант виїзду за кордон на зиму. Фото: РБК-Україна

Українців закликали розглянути можливість виїзду з країни.

Це допоможе заощадити електроенергію після пошкодження майже половини енергосистеми України внаслідок масованих атак РФ. Про це у інтерв'ю ВВС заявив генеральний директор ДТЕК Максим Тимченко.

За словами генерального директора найбільшої в Україні приватної енергетичної компанії, з кожним російським ударом енергосистема України стає менш надійною. Водночас зменшення її споживання, є ключем для її збереження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ця мрія окупантів ніколи не здійсниться" – у ДТЕК зробили заяву щодо блекауту в Україні

"Якщо українці зможуть знайти альтернативне місце для проживання ще на три-чотири місяці, це буде дуже корисно для енергосистеми", – заявив він.

Тимченко пояснив, що допомога енергосистемі України є також внеском у перемогу. Зменшення електроспоживання гарантуватиме наявність світла в лікарнях, які рятують наших поранених солдатів.

"Якщо споживати менше, то госпіталі, де є поранені бійці, матимуть гарантоване електропостачання. Цим можна пояснити, що споживаючи менше або виїжджаючи, вони також роблять свій внесок", – додав Тимченко.

Українців попросили ще більше скоротити споживання електрики для того, щоб стабілізувати роботу пошкодженої російськими обстрілами енергоінфраструктури.

Серед порад, якими поділилися в Міністерстві енергетики, немає нездійсненних. Їх озвучив заступник міністра Фарід Сафаров в ефірі національного телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «Українців закликали розглянути можливість виїзду з країни: відома причина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути