середа, 23 березня 2011 09:35

У Донецьку п'яного суддю визнали невинним у смерті студентки

У Донецьку п'яного суддю визнали невинним у смерті студентки

Прокуратура Донецької області визнала невинним голову місцевого суду Олександра Пушнова у смерті студентки Аліни Ліхтанської. Нагадаємо, 10 липня 2010 року у місті Торез Пушнов на своєму автомобілі Subaru Forester збив студентку, в результаті чого вона загинула.

"Три автотехнічні експертизи, проведені в Донецьку, зробили висновок, що моя дочка сама кинулася під колеса!" - повідомив Олександр Ліхтанський.

Днями батько загиблої дівчини отримав постанову про відмову в порушенні кримінальної справи за ст. 286 ч. 2 КК ("Порушення правил дорожнього руху, що спричинило смерть чи тяжке тілесне ушкодження"), яке карається ув'язненням на строк до 8 років. Слідчий з особливо важливих справ вважає, що суддя Пушнов не міг запобігти наїзду.

Аварія трапилася на вулиці Гагаріна, в центрі Тореза, на очах десятків свідків. У момент наїзду дівчина вийшла з магазину і почала переходити дорогу по пішохідному переходу.

Очевидці зазначили, що джип Пушнова рухався з великою швидкістю, а за кермом сидів його власник, який понад 10 років очолює Торезький міськсуд. Пушнов вийшов з водійського місця, подивився на потерпілу і зник з місця події, не чекаючи приїзду ДАІ та "швидкої допомоги". Спочатку слідство наполягало, що джипом керував не суддя, а його знайомий.

"До 17 серпня Олександра Пушнова навіть жодного разу не опитали, як ніби його там взагалі не було. Начальник міліції м. Тореза Артур Лихоліт твердив, що джипом керував такий собі Василь Гладуняк, і сам Гладуняк підтвердив це. А свідки скаржилися, що Торезька міліція тисне на них, змушуючи змінити свідчення ", - нагадує потерпілий.

Після того як у середині серпня кримінальну справу було передано до Донецька, слідство визнало, що аварію скоїв суддя. Але потім відбулися експертизи, що довели, що Пушнов не мав технічної можливості уникнути аварії.

"Експерти погодилися з твердженням підслідного, що він їхав зі швидкістю 45-60 км/год, хоча свідчення свідків - 80-100 км/год, - обурений потерпілий Ліхтанський.

"Проігнорували, що Пушнов був п'яний. Кров на аналіз у нього не взяли, але свідки бачили, що суддя ледве стояв і від нього йшов перегар. Не врахували, що суддя не надав допомогу моїй доньці. І що Аліна не бігла, а йшла по "зебрі"спокійним кроком у світлий час".

Аліна, якій 9 червня виповнилося 18 років, після аварії прожила тиждень і померла, не виходячи з коми. У неї було перебито основу черепа, і у випадку, якщо б дівчина вижила, вона б була паралізована.

В даний час 59-річний Пушнов продовжує працювати головою міськсуду в Торезі.

Зараз ви читаєте новину «У Донецьку п'яного суддю визнали невинним у смерті студентки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути