середа, 30 березня 2011 12:03

У Дніпропетровську закриють лікарню, щоб віддати Московському патріархату

У Дніпропетровську закриють лікарню, щоб віддати Московському патріархату

У комісіях Дніпропетровської міськради обговорюється проект рішення, відповідно до якого в місті планують закрити чотири лікарні.

Як повідомив депутат Дніпропетровської міської ради Сергій Воробйов, закривають лікарні № 3, 10, 17, 18 серед яких, єдиний у місті, шкірно-венерологічний диспансер, студентська лікарня, а будівлю однієї лікарні передають церкві.

"Як пояснюють депутатам працівники департаменту охорони здоров'я міськради, закриття лікарень та скорочення ліжко - місць йде в рамках експерименту з оптимізації охорони здоров'я, який проводиться на базі Дніпропетровської області. Тому і закривають лікарні, скорочують ліжко-місця. До чого це призведе в Дніпропетровську, який є найбруднішим містом в Україні, уявити не важко. Закриття шкірвендистансера пояснюють зміною методики лікування, а скорочення більш ніж 1тисяча ліжко-місць скороченням кількості жителів у місті. Тільки ніхто не говорить про те, що від цього всього отримає простий городянин", - сказав Воробйов.

За його словами, будівлю 10 міської лікарні, яка розташована в центрі міста, передають Дніпропетровській єпархії УПЦ (МП). За останній рік це буде третій соціальний об'єкт, який влада передає церкві.

За даними фахівців головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської ОДА, цілодобові стаціонарні відділення в цих установах є малопотужними і не оснащені необхідним обладнанням, в них відсутні умови перебування хворих. Після реорганізації ці лікарні отримають статус самостійних поліклінік та центрів первинної медико-санітарної допомоги. У них будуть розміщені денні стаціонари. Всі медичні працівники з цих лікарень будуть працевлаштовані, так як забезпеченість медперсоналом у Дніпропетровську складає 80% від необхідного числа медиків.

Раніше голова Дніпропетровської облдержадміністрації Олександр Вілкул заявляв, що в області не будуть закриватися лікарні.

Як зазначають ЗМІ, за останній місяць в Дніпропетровській області, після реформування роботи служби швидкої допомоги, через те що не дочекалися швидкої допомоги помер 34-річний чоловік і 20 річна дівчина.

Водночас, дніпропетровські музиканти мають намір продовжити боротьбу за Будинок органної музики, який також передають у власність УПЦ МП.

31 березня музиканти мають намір провести прес-конференцію, на якій будуть присутні представники незалежних експертів з Києва та німецької фірми Зауер, яка створила орган, для того що б ще раз звернути увагу на передачу Будинку органної та камерної музики УПЦ МП і на неможливість існування церкви і музикантів під одним дахом.

"Слід звернути увагу, що будівля була передана релігійній громаді всупереч встановленим нормам чинного законодавства України, а саме: будівля ніколи не належала на праві власності церкві і документів, що свідчать про це не існує", - заявив керівник Будинку органної та камерної музики.

Музиканти категорично незгодні з пропозицією представників облради, які уклали мирову угоду з церковною громадою без рішення сесії, щоб у підвальній частині Будинку органної та камерної музики, де розміщені гардеробна і санітарно-технічні приміщення служителі церкви встановлювали іконостас і проводили служби.

"По-перше, вся механічна і електрична частина органу розташована саме в нижній частині будинку, і до неї потрібен постійний доступ техніків. По-друге, музиканти позбавляються єдиного приміщення для репетицій. Нарешті, по-третє, де зберігати верхній одяг глядачів, які відвідують концерти в холодні місяці року? Ще один вагомий аргумент проти ідеї проведення релігійних служб - це звучання самого органу під час щоденних репетицій штатних органістів БОКМ і приїжджих гастролерів", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, 21 березня в Дніпропетровську музиканти та інші мешканці міста влаштували акцію протесту проти передачі будівлі Будинку органної та камерної музики у власність Дніпропетровської єпархії Української православної церкви (Московського патріархату).

Зараз ви читаєте новину «У Дніпропетровську закриють лікарню, щоб віддати Московському патріархату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути