неділя, 02 жовтня 2011 12:00

У демократичних США затримали 700 мітингувальників
22

Фото: Фото: Reuters

Поліція Нью-Йорка заарештувала в суботу більше 700 учасників акції "Окупуй Уолл-стріт!", які перекрили на кілька годин рух по знаменитому Бруклінському мосту, що з'єднує два райони Нью-Йорка - Бруклін і Манхеттен.

У другій половині дня демонстранти вирушили маршем від своєї "штаб-квартири" в невеликому парку Зукотті недалеко від Уолл-стріт по пішохідній частині Бруклінського мосту. Багато з них вирішили покинути пішохідну зону і вийшли на проїжджу частину, перекривши рух.

"Протестуючих неодноразово попереджали, що якщо вони вийдуть на проїжджу частину, то будуть заарештовані", - повідомив представник поліції.

Поки йшло затримання, правоохоронним органам довелося на час перекрити автомобільний рух у напрямку Брукліна, через що в нижній частині Манхеттена утворилися великі пробки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські безробітні влаштували "День гніву" у Нью-Йорку

Нагадаємо, сотні учасників акції "Окупуй Уолл-стріт!", які виражали незгоду з засиллям в США корпорацій, корупцією, нерівністю доходів, високим рівнем безробіття та іншими соціальними недугами, уже два тижні не йдуть з парку недалеко від Уолл-стріт - фінансового центру Нью-Йорка. У п'ятницю ввечері більше тисячі демонстрантів пройшли маршем повз штаб-квартири нью-йоркської поліції.

На минулому тижні під час інший демонстрації поліція заарештувала 80 осіб - в основному, за блокування дорожнього руху. Тоді співробітник поліції застосував балончик з перцевим газом проти чотирьох жінок.

У протестуючих відсутній єдиний лідер і чітка програма дій. Однак, як заявляють учасники акції, вони мають намір залишатися на Уолл-стріт всю зиму.

Зараз ви читаєте новину «У демократичних США затримали 700 мітингувальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути