середа, 10 серпня 2011 12:31

У Чилі поліцейські і студенти продовжують калічити один одного
39

Фото: Фото: Reuters

40 людей отримали поранення різного ступеня тяжкості в ході масових заворушень в Чилі. Серед постраждалих 23 поліцейських і 16 цивільних осіб. Були арештовані 273 особи, серед яких підозрювані у підпалах автомобілів. За оцінкою представника чилійських карабінерів, у масових протестах взяли участь близько 70 тисяч осіб.

Масові заворушення, розв'язані студентами, тривають у Чилі вже кілька днів. На початку серпня чилійську столицю і провінційні міста захлеснула хвиля протестів, які вилилися в запеклі сутички з правоохоронцями.

Студенти вимагають якісної та дешевшої державної освіти. Акції протесту контролюються через соціальні мережі. Главі студентської громади Університету Чилі Камілі Вальєхо через Інтернет вдалося отримати підтримку чилійських обивателів, які пізно ввечері у вівторок організували "каструльний" бунт.

В один і той же час в різних районах Сантьяго люди почали стукати в каструлі, казанки та інший посуд. Гамір був добре чути у всіх районах міста, у тому числі й поблизу президентського палацу Ла-Монеда. Каструльний шум у пролунав у столиці Чилі не вперше.

Подібні дії були видом протесту проти диктатури генерала Аугусто Піночета, який скинув в 1973 році чилійський уряд на чолі з Сальвадором Альєнде.

Зараз ви читаєте новину «У Чилі поліцейські і студенти продовжують калічити один одного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути