четвер, 22 травня 2014 17:55

У Чернівцях мати змушувала дітей жебракувати, "бо їм більше дають"

У Чернівцях мати змушувала дітей жебракувати, "бо їм більше дають"
Фото: vkurse.ua

Працівники Чернівецької міліція затримали 31-річну жінку, яка примушувала жебракувати на вулицях міста свої синів - 10-ти та 7-ми років. Інформацію про це міліціонери отримали від небайдужих міських жителів. Кілька днів правоохоронці спостерігали за матір'ю та її дітьми.

"Жінка періодично з'являлася на найбільш людних вулицях міста із двома дітьми, які просили у перехожих милостиню. Хлопці завжди були брудні та погано вдягнені. Кілька днів правоохоронці спостерігали за родиною. Як з'ясувалося, таким бізнесом вони займалися уже кілька місяців", - розповідає начальник сектору зв'язків із громадськістю Чернівецької обласної міліції Мар'яна Рева.

Жінка - мешканка сусідньої Тернопільської області. До Чернівців переїхала нещодавно. Винаймала кімнатку у віддаленому районі міста. Останні кілька років ніде не працювала.

"Коли її затримали — вона, не соромлячись, розповіла, що раніше сама жебракувала. Але дітям завжди дають більше. Тому вона залучила і їх до роботи. Сама весь час була поряд, щоб забирати заробіток у хлопців. Проживала у місті сама, підтримки не було. Про освіту взагалі нічого не розповідає. Але з огляду на те, що старшому синові уже 10 років, припускаємо, що якраз стільки вона ніде й не працювала", - додає Рева.

Старший син у 10 років закінчив тільки перший клас. Молодший ледве розмовляє. Наразі хлопці перебувають у Чернівецькому обласному притулку для дітей. Їх обстежать медики та психологи. Матері, за використання малолітніх дітей для жебракування та втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність, загрожує від трьох до десяти років позбавлення волі.

Зараз ви читаєте новину «У Чернівцях мати змушувала дітей жебракувати, "бо їм більше дають"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути