Ексклюзиви
пʼятниця, 26 травня 2023 23:17

У Бєлгородській області досі перебувають російські добровольці - ГУР

У Бєлгородській області досі перебувають російські добровольці - ГУР
22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян. Фото: nta.ua

Російські добровольці досі перебувають на території Бєлгородської області РФ.

Вони прагнуть звільнити регіон та Росію загалом від режиму російського диктатора Володимира Путіна. Про це заявив офіційний представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов на ток-шоу "Новий відлік".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, на якій техніці РДК нищив окупантів у Бєлгородській області

"Так, відомо, є представники РДК і легіону "Свобода Росії", є представники руху опору, який насправді розгортається... Так, такі люди їхня географія поширюється, і їхня кількість збільшується", - зазначив Юсов.

Він також зауважив, що назви земель та їхні статуси можуть змінюватися.

"Юридичні та політичні назви територій можуть змінюватися. Територія, яка наразі називається "Російська Федерація" - в неї входять історично різні землі, які в різні етапи по-різному називались. Тому сьогодні назва така. Далі будемо бачити", - підсумував представник ГУР.

22 травня у Бєлгородській області почалися військові дії, за які взяли відповідальність формування етнічних росіян – РДК та легіон "Свобода Росії". Обидва воюють на боці України. Російська місцева влада заявила про проникнення "української ДРГ" і запровадили режим "контртерористичної операції", який згодом скасували.

Головне управління воєнної розвідки події в області назвало операцією для створення "смуги безпеки", яку проводять громадяни РФ з легіону "Свобода Росії" та РДК. В Офісі президента кажуть, що непричетні, але "спостерігають із цікавістю".

23 травня легіон "Свобода Росії" та РДК заявили, що продовжують операцію зі "звільнення" Бєлгородської області. Ніяких деталей бійці не розкрили.

З боку мешканців Бєлгородщини спостерігається велика лояльність до представників РДК та легіону "Свобода Росії". Росіяни сприймають меседжі та ключові повідомлення повстанців, повідомили в ГУР.

Зараз ви читаєте новину «У Бєлгородській області досі перебувають російські добровольці - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути