середа, 28 квітня 2021 17:29

У будинку згоріла мати з 4-річною донькою

У будинку згоріла мати з 4-річною донькою
На момент пожежі старшій дівчинці було сім років, молодшій чотири. Будинок вигорів повністю. У день трагедії старша сестра гостювала у баби з дідом. Причини пожежі поки що невідомі Фото: pixabay.com

У селі Криничуватка Устинівського району Кіровоградської області в будинку згоріла мати з 4-річною донькою.

"Трагедія сталася на початку березня цього року. Тіла на згарищі шукали чотири дні. Чоловіка в жінки не було. Двох доньок виховувала сама. Зловживала алкоголем,- каже Gazeta.ua лідерка Жіночого руху "За майбутнє" Ірина Суслова. - Тут питання не тільки трагедії, а і в тому, хто нестиме відповідальність за те, що сталося. Навіть у компетентності соціальної служби. Адже про те, в яких умовах жила родина, вони знали.

На момент пожежі старшій дівчинці було сім років, молодшій чотири. Будинок вигорів повністю. У день трагедії старша сестра гостювала в баби з дідом. Причини пожежі поки що невідомі. За рік до цього дівчинка, яка загинула, впала в колодязь. Діставали її сусіди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловік підпалив матір і сестру, бо не поділились грішми

"Після цього випадку, сусіди звернулися до обласної соціальної служби у справах дітей, щоб ті взяли справу на контроль і перевірили, в яких умовах проживають діти. Вони виїхали, подивилися і повідомили, що умови належні", - додала Ірина. Після візиту соціальних служб жінка продовжила вживати алкоголь. Сусіди говорили, що в день пожежі бачили матір сильно п'яною. Над старшою донькою взяли опіку баба з дідом.

В Устинівській селищній раді слова активістів заперечують.

"Сім'я була благополучна. Просто сталася така трагедія і вони обоє згоріли в хаті", - повідомила секретарка селищної ради Любов Омельченко.

Ірина Суслова каже, що вони готують звернення до Міністерства соціальної політики з вимогою провести внутрішнє розслідування стосовно соцпрацівників, які перевіряли родину.

"Ще одне звернення буде до МВС, щоб притягнути винних до відповідальності", - додала активістка.

На Чернігівщині 3-річна дитина загинула в пожежі, за життя другого близнюка борються лікарі. Пожежа виникла внаслідок дитячих пустощів із вогнем.

Зараз ви читаєте новину «У будинку згоріла мати з 4-річною донькою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути