Ексклюзиви
понеділок, 07 вересня 2020 20:18

У 3-річної дівчинки згоріло пів тіла, поки її п'яна баба спала

У 3-річної дівчинки згоріло пів тіла, поки її п'яна баба спала
У Дніпрі рятують 3-річну Євгенію, яка отримала опіки понад половини тіла під час пожежі в будинку у баби. Фото: facebook.com/Олександра Сова-Тимощенкова

У Дніпрі рятують 3-річну Євгенію, яка отримала опіки понад половини тіла. Обгоріла під час пожежі в будинку у баби, яка спала п'яна.

Дівчинка знаходиться у медикаментозному сні на апараті штучної вентиляції легенів. Жодних прогнозів щодо стану дитини медики не дають. Маленька витримала вже другу операцію. Медики знімають обгорілі тканини, аби накрити рани штучною шкірою.

"На момент надходження — опіковий шок із крайнім ступенем тяжкості. Є ще і термічне пошкодження дихальних шляхів. Велику кількість попелу видалили з дихальних шляхів", — розповідає завідувач відділення реанімації обласної дитячої лікарні Сергій Єгоров, передає ТСН.

Дитину винесли з вогню сусіди. Її баба вискочила надвір, тому не постраждала.

"Сонна була, я взагалі нічого не зрозуміла. А полум'я вже було аж до стелі. Я дивлюся, я знаю, що вона повинна бути в спальні, на ліжку. А на ліжку її немає. Вона залізла в щілину", — пригадує баба дитини Тетяна Ухватова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8-місячний малюк зазнав страшних опіків, коли 3-річний брат підпалив ковдру

Женя - друга із 4-х дітей у матері. В поліції кажуть, що ця родина на обліку і вже були протоколи за неналежне поводження з дітьми.

"Відкрите кримінальне провадження за злісне невиконання батьками своїх обов'язків. Бабуся перебувала в стані алкогольного сп'яніння. Мати залишила дитину на кілька днів бабусі, знаючи, що вона зловживає спиртним", — каже речниця ГУ Нацполіції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська.

Женю вона відправила в гості до баби, а сама лишилася з трьома дітьми вдома, аби легше було впоратися з клопотами. Багатодітна мати-одиначка пояснює, так робила регулярно, а пожежу вважає трагічним збігом обставин.

Рятувати маленьку допомагають волонтери та небайдужі. Бо мати коштів на лікування не має. Медики сподіваються врятувати життя Євгенії. Та навіть за великого успіху дитина буде у реанімації щонайменше місяць.

У Запоріжжі померла 7-річна Дарина Кучерява із села Миролюбівка Синельниківського району на Дніпропетровщині. Дівчинку привезли з опіками 65% шкіри. Брат штовхнув її на пічку, від чого загорівся одяг. Медики 10 днів боролися за її життя.

Зараз ви читаєте новину «У 3-річної дівчинки згоріло пів тіла, поки її п'яна баба спала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути