Ексклюзиви
неділя, 05 липня 2020 09:12

8-місячний малюк зазнав страшних опіків, коли 3-річний брат підпалив ковдру

8-місячний малюк зазнав страшних опіків, коли 3-річний брат підпалив ковдру
На Рівненщині рятуються 8-місячного хлопчика. Він обгорів, коли 3-річний брат підпалив ковдру. Фото: tsn.ua

У Рівненському опіковому центрі рятують 8-місячного Андрія Трищука. У малюка 25% опіків тіла – ліві рука та нога, тулуб і голова. До лікарні потрапив у критичному стані і нині отримує протишокову терапію.

Опіки отримав, коли брат, 3-річний Сашко, підпалив ковдру. Він вВідразу побіг кликати батька, який був надворі. Але кількох хвилин вистачило, щоб полум'я охопило дитину, повідомляє ТСН.

"Цей опік достатньо глибокий. Із пошкодженням і глибоким ураженням м'яких тканин і кісток склепіння черепа, лівої кисті", - каже лікар-комбустіолог блоку інтенсивної терапії Рівненського обласного опікового центру Петро Соловей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Палаючу майку зняли зі шкірою, а "швидку" не викликали: розповіли про страшну смерть дитини

Дитина обгоріла у хаті, розповідає мати Галина Трищук. Вона саме пішла у ліс по ягоди, а чоловік лишився вдома доглядати за трьома дітьми. Каже, вийшов з будинку на лічені хвилини, тим часом син 3-річний Сашко десь знайшов запальничку. Каже, Сашко сам почав кликати тата, а коли той забіг, все було охоплено вогнем. Чоловік загасив полум'я і миттю повезли дитину в райлікарню.

"На роботі доводиться бачити багато, але станом хлопчика я був приголомшений", - каже заступник керівника Сарненської пожежно-рятувальної частини Вадим Кузака.

Поки медики рятували дитину, надзвичайники та поліція з'ясовували, як дитина могла отримати такі опіки. У селищі, де живе сім'я, випадком приголомшені. Про родину нічого поганого не кажуть.

Сашка, який підпалив ковдру, у сім'ї не винять. Бабуся каже, він та середня сестричка самі налякані. А поліція вирішує, чи карати батьків. З'ясовують - це нещасний випадок чи недогляд.

У м. Верхівцеве на Дніпропетровщині загинув 5-річний хлопчик. Він із 4-річним братом і сестрою 2019 року народження були зачинені в хаті. Мати перебувала в літній кухні. За попереднім висновком експертів, у кімнаті з дітьми загорілося сміття. Дітей з термічними опіками верхніх дихальних шляхів та отруєнням чадним газом доправили до лікарні. Але старшого хлопчика врятувати не змогли.

Зараз ви читаєте новину «8-місячний малюк зазнав страшних опіків, коли 3-річний брат підпалив ковдру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути