четвер, 06 червня 2013 12:31

Спецтема: Таксім: турецький "Майдан"

Турецькі протестанти висунули умови владі
9

Фото: Фото: Reuters

Турецький уряд чекає повернення свого глави прем'єр-міністра Реджепа Ердогана. Він обіцяє навести порядок у країні, яку вже тиждень стрясають протести.

У середу представники маніфестантів зустрілися з віце-прем'єром Бюлентом Аринчем в урядовій резиденції в Анкарі. Вони зажадали звільнити заарештованих активістів і припинити використовувати для розгону демонстрацій сльозогінний газ, пише Euronews.

Кількість загиблих в ході демонстрацій протесту, що почалися з акції на захист від забудови стамбульського парку Гезі, досягла 3-х. За даними лікарів, ще близько 4 тисяч людей отримали поранення.

Прем'єр-міністр Ердоган повертається зі своєї поїздки по країнах Північної Африки у четвер. Раніше він назвав протестні акції "антидемократичними" і відкинув звинувачення в авторитаризмі і повзучої ісламізації країни. Він підкреслив, що під його керівництвом Туреччина добилася економічних успіхів, а в організації протестів звинуватив радикальні угруповання, які отримують підтримку з-за кордону.

Зараз ви читаєте новину «Турецькі протестанти висунули умови владі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути