Ексклюзиви
середа, 05 червня 2013 20:54

Єгипетська активістка FEMEN очолила "топлес-намаз" перед посольством Тунісу
16

Фото: Фото: femen.org

Рух FEMEN влаштував чергову акцію: активістки роздяглися перед посольством Тунісу у Франції і провели так званий "топлес-намаз", перекривши рух машин на вулиці Рю Барбе де Жюі.

Акцією, приурочено до суду над активістками руху в Тунісі, керувала єгиптянка Алія Магда аль-Махді, повідомила прес-служба FEMEN. Учасниці "топлес-намазу" вигукували "Аміна акбар!" "Полін акбар!", "Маргарит акбар!", "Жозефін акбар!", "Свободу FEMEN!", "Жіноча весна іде!".

"FEMEN сподівається що Аллах охолодить гарячі голови ісламістів і не дозволить здійсниться релігійної розправі над ластівками демократії і свободи, що нудяться в туніській клітці. Якщо Аллах не почує молитви FEMEN, охолоджувати ці голови прийдуть сектремісткі руху, а вони не настільки милосердні. FEMEN закликає туніських жінок наслідувати приклад Аміни і подібно турецькому народу дати жорстку відсіч спробам шаріатізаціі і ісламізації Тунісу ", - йдеться в заяві руху.

Суд над активістками FEMEN у Тунісі відкладено на тиждень (на 12 червня). Дві француженки та німкеня залишаються за ґратами. Жінок затримали тиждень тому, коли вони оголилися біля палацу правосуддя на знак підтримки заарештованої туніської соратниці Аміни Тайлер. Активісткам FEMEN загрожує до 1 року за ґратами за порушення суспільної моралі та порядку. Процес супроводжується протестом сповідників ісламу.

Активістки FEMEN Маргарит, Полін і Жозефін (громадянки Франції і Німеччини) перебувають у в'язниці вже тиждень. За місцевими законами, їм загрожує до півроку в'язниці. Аміна більше двох тижнів перебуває у в'язниці міста Кайруан. У середу має бути названа дата суду, який загрожує їй строком до 2 років позбавлення волі.

Трьох активісток FEMEN звинувачують у порушенні громадського порядку. 29 травня дівчата, виступаючи на підтримку Аміни, роздяглися до пояса біля Палацу правосуддя в столиці Тунісу, демонструючи написи на тілах: "Груди, якими годується революція".

Зараз ви читаєте новину «Єгипетська активістка FEMEN очолила "топлес-намаз" перед посольством Тунісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути