Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2013 21:21

Третій міліціонер проходить у справі про зґвалтування у Врадіївці як свідок – прокуратура

Третій міліціонер проходить у справі про зґвалтування у Врадіївці як свідок – прокуратура
Фото: news.pn

Фігурант скандалу навколо зґвалтування у Врадіївці - капітан міліції Євген Дрижак затриманий, проте не переведений у статус підозрюваного. Клопотання про його арешт слідчий станом на 18:00 не подавав.

Про це заявила начальник прес-служби прокуратури Миколаївської області Наталя Абрамова.

Вона зазначила, що не знає, де знаходиться Дрижак, але він затриманий. Абрамова підкреслила, що на даний момент він продовжує перебувати у статусі свідка у кримінальному провадженні про побиття та зґвалтування 29-річної Ірини Крашкової. Йому ще не повідомлено про підозри. "Його затримали виключно на підставі свідчень потерпілої", - зазначила Абрамова.

Крім того, вона повідомила, що результатів призначеної низки експертиз наразі немає - прокуратура просить експертів зробити цю роботу якомога швидше

"Поки ще вирішується питання про його статус, якщо йому оголосять про підозри, то слідчий відразу ж подає клопотання до суду про обрання йому запобіжного заходу", - сказала прес-секретар прокурора Миколаївської області.

Раніше заступник прокурора Миколаївської області Олексій Денисюк вийшов до протестуючих жителів селища Врадіївка і заявив про те, що Євген Дрижак затриманий, і що до суду вже подано клопотання про його арешт.

Жителі, почувши від Денисюка про те, що Дрижак затриманий і вирішується питання про його арешт, не повірили йому і зажадали доказів цієї заяви.

Нагадаємо, увечері 27 червня до чергової частини Врадіївського РВВС у Миколаївській області надійшло повідомлення від працівників центральної районної лікарні про те, що до них доставлена ??мешканка Ірина Крашкова з тілесними ушкодженнями.

За словами потерпілої, троє осіб, у тому числі двоє працівників міліції, вивезли її в лісосмугу за 6 км від Врадіївки, жорстоко побили і зґвалтували. За словами постраждалої, водій таксі участі у зґвалтуванні не брав, однак, був найбільш витонченим у побитті - бив її по голові навіть у той момент, коли її ґвалтували.

Лікарі діагностували у потерпілої відкритий перелом черепа в декількох місцях, численні рвані рани обличчя - верхня губа була практично відірвана і висіла на клапті - п'ять глибоких різаних ран голови, численні удари і синці. Дівчину вже двічі оперували: відкачували кров, видаляли кров'яні згустки, витягували осколки кісток черепа з головного мозку. У майбутньому її чекає ще кілька операцій.

У неділю, 30 червня, жителі Врадіївки вийшли на акцію протесту. Більше 300 людей оточили будівлю райсуду, де розглядалося клопотання про застосування запобіжного заходу щодо підозрюваних осіб. Жителі напали на автозак і закидали камінням будівлю суду. Пізніше стало відомо, що Врадіївський суд заарештував лейтенанта міліції Дмитра Поліщука і таксиста Сергія Рябиненка, обвинувачених у зґвалтуванні і нанесенні тяжких тілесних ушкоджень. Капітан Євген Дрижак поки що не затриманий.

Сьогодні вранці, 2 липня, після нічних подій у Врадіївці глава МВС усунув з посади керівника обласного управління міліції Валентина Парсенюка. Жителі Врадіївки продовжують пікетувати управління МВС.

Сьогодні, 2 липня, третій фігурант злочину – капітан Євген Дрижак також був затриманий.

Зараз ви читаєте новину «Третій міліціонер проходить у справі про зґвалтування у Врадіївці як свідок – прокуратура». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути