вівторок, 25 жовтня 2022 17:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Тонни наркотиків і зброя: СБУ "накрила" картель з підпільним складом
11

У Києві виявили підпільний склад з понад 4 т прекурсорів.

Серед вилученого у зловмисників – оптові партії важких наркотиків, прекурсори для їхнього виготовлення та вогнепальна зброя. Щомісяця організатори наркобізнесу отримували прибутки на понад 2 млн грн, повідомила 25 жовтня пресслужба Служби безпеки України.

"СБУ ліквідувала схему контрабандного ввезення до нашої держави сильно дієвих речовин, які використовують для виробництва синтетичних наркотиків. Під час обшуків у зловмисників виявили кілька тонн прекурсорів, які зберігали на території комерційних складів. Вартість вилученого на чорному ринку становить майже $1 млн", – ідеться в повідомленні.

До організації злочинної діяльності причетний директор столичної фармкомпанії. Саме він налагодив "імпорт" аналогів димедролу з країн Східної Азії під виглядом компонентів для виготовлення косметичних засобів.

СБУ виявила у Києві підпільний склад з понад 4 тоннами прекурсорів
Фото: ssu.gov.ua
СБУ виявила у Києві підпільний склад з понад 4 тоннами прекурсорів
СБУ виявила у Києві підпільний склад з понад 4 тоннами прекурсорів
СБУ виявила у Києві підпільний склад з понад 4 тоннами прекурсорів
СБУ виявила у Києві підпільний склад з понад 4 тоннами прекурсорів

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Викрили "підпілля" держзрадників, які створювали "контент" для Кремля

СБУ також знешкодила наркокартель на Черкащині. Злочинна організація створила міжрегіональну мережу масового збуту амфетаміну, A-PVP і мефедрону. Вісьмом зловмисникам повідомили про підозру у скоєнні особливо тяжких злочинів.

"Лідера і трьох активних учасників наркоугруповання затримали ще на початку цього року під час спецоперації. У результаті оперативних заходів правоохоронці встановили всіх осіб, причетних до наркобізнесу, і задокументували їхні злочини. Вони здійснювали продаж психотропів у Київській, Черкаській, Донецькій, Одеській, Полтавській і Вінницькій областях", – звітує відомство.

У Дніпрі ліквідували потужну нарколабораторію, яку "кришував" місцевий правоохоронець. Наркоугруповання займалося промисловим виробництвом і масовим збутом метамфетаміну, щомісяця виготовляючи оптові партії психотропів на загальну суму до 5 млн грн.

Наркобізнес "кришував" місцевий правоохоронець, який входив до складу злочинної групи. Саме він попереджав своїх спільників про оперативні заходи, які планувалися у сфері боротьби з незаконним обігом заборонених речовин. Він же допомагав організаторам наркоугруповання у придбанні прекурсорів.

Зараз ви читаєте новину «Тонни наркотиків і зброя: СБУ "накрила" картель з підпільним складом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути