вівторок, 25 жовтня 2022 10:59

Спецтема: Війна Росії проти України

Викрили "підпілля" держзрадників, які створювали "контент" для Кремля
4

У Миколаєві викрили держзрадників, які знімали пропагандистські ролики та збирали розвіддані.

Російські агенти позиціювали себе, як проросійське "підпілля", заявив 25 жовтня речник Служби безпеки України Артем Дехтяренко.

"Зловмисники займалися прихованою підготовкою замовних сюжетів для кремлівських інформресурсів. У своїх матеріалах закликали до захоплення південного регіону та фізичної ліквідації керівництва обласної військової адміністрації. Для маскування підривної діяльності зрадники видавали себе за блогерів, які нібито інформують громадян про внутрішню обстановку на Миколаївщині", – ідеться у повідомленні.

СБУ знешкодила у Миколаєві російських агентів
Фото: ssu.gov.ua
СБУ знешкодила у Миколаєві російських агентів
СБУ знешкодила у Миколаєві російських агентів
СБУ знешкодила у Миколаєві російських агентів

Ворожими поплічниками виявилися двоє місцевих жителів, які після початку повномасштабного вторгнення були завербовані російськими спецслужбами. 54-річна жінка зі своїм 27-річним сином під кураторством спецслужб країни-агресорки за гроші погодились на відеозйомки замовних сюжетів для кремлівських інформресурсів. У своїх "сюжетах" підозрювані знімали місця ворожих обстрілів, імітували "прихильність більшості жителів Миколаєва до РФ" та зневагу до діючої влади України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зловили зрадника, який наводив ворожі ракети по Рівному

Співробітники СБУ встановили "зв'язкових" російської агентури. Ними виявилися декілька представників інформаційного агентства Кремля "РИА Новости".

"Ще одним завданням зловмисників був збір розвідданих про місця тимчасової дислокації та переміщення підрозділів Сил оборони у прифронтових районах, за що зрадники отримували фінансову винагороду. Також вони "зливали" агресорам відомості щодо наслідків регулярних ракетно-артилерійських обстрілів обласного центру", – додали у відомстві.

Обом затриманим повідомили про підозру в державній зраді. Суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Служба безпеки продовжує викривати зрадників і колаборантів на тимчасово окупованих територіях України. В результаті слідчо-оперативних дій встановлені особи ще восьми організаторів незаконних "референдумів" в тимчасово захоплених районах Херсонської та Миколаївської областей.

Також СБУ знешкодила російську агентуру, очолювану чиновником з Миколаєва. Він передавав росіянам важливі дані про ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Викрили "підпілля" держзрадників, які створювали "контент" для Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути