субота, 23 березня 2013 15:09

Спецтема: Снігова пастка

Тисячі киян ночували на засніжених дорогах
6

Фото: Фото: Анатолій БАБАК

Через аномальний снігопад у столиці паралізовані головні автомобільні магістралі, а також не повноцінно працює метро.

Тисячі киян змушені були цю ніч проводити в автівках посеред автошляхів. Зокрема Велика окружна вулиця була паралізована. На ділянці від метро Академмістечко по вулиці Академіка Палладіна до вулиці Міська стояли ряди різних машин. Деякі з них безуспішно намагалися визволитися зі снігового полону.

"Стою тут ще з 18.00, а вже година ночі. Навіть не сподіваюся, що завтра щось зміниться. Хоч би за три дні все розтануло", – каже один із водіїв іномарки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кияни штовхали тролейбуси та маршрутки, аби дістатися додому

Серед авто, які застрягли – легковики, фури, автобуси, і навіть евакуатори, інкасатори та "швидкі". Також чимало було різних зіткнень авто (ДТП).

Люди з Академмістечка додому добиралися пішки, йдучи посеред дороги поміж рядами автомобілів. Деякі з них допомагали виштовхувати машини та автобуси зі снігових заметів.

Приблизно 2-ої ночі на вул. А. Палладіна з'явилися трактори, які намагалися хоч трохи прогорнути сніг з дороги. Більшість же водіїв пробували самотужки визволити своє авто зі снігу за допомогою лопати чи іншого підручного засобу.

Схожа ситуація спостерігається і в інших районах столиці. Зокрема мешканці Троєщини також ходять по дорозі, адже тротуари – по коліна в снігу. Місцями засипані автобусні зупинки. На деяких ділянках дороги вже майже добу стоять автомобілі, які не змогли виїхати.

Нагадаємо, упродовж доби у Києві випало 50 мм опадів (при місячній нормі 47 мм), що складає півметра снігового покриву. У зв'язку з ускладненням погодних умов (інтенсивний снігопад, хуртовина, замети), у столиці оголошено надзвичайну ситуацію. Наразі сніг у столиці продовжує падати.

Зараз ви читаєте новину «Тисячі киян ночували на засніжених дорогах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути