четвер, 23 лютого 2012 15:13

Терористи за один день вбили понад 60 іракців
7

Фото: Фото: Reuters

Кількість людей, загиблих в результаті терактів в Іраку 23 лютого, зросла до 60. Рахунок поранених пішов на сотні.

Теракти були здійснені в Багдаді та інших іракських містах, причому нападу в основному піддалися шиїтські райони. Об'єктами терористів були здебільшого поліцейські дільниці. Жодне з угрупувань не взяла на себе відповідальність за теракти.

За повідомленням іракського міністерства внутрішніх справ, найбільша кількість загиблих налічується в Багдаді. У центральному районі Багдада Азамія озброєні люди напали на поліцейську дільницю, в результаті чого шість осіб загинули і троє були поранені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Серія терактів у Багдаді забрала життя 78 людей

Бомба була також закладена в одну з машин в районі Каррада. Вибуховий пристрій був приведений в дію біля поліцейської дільниці, в результаті чого загинула одна людина і було поранено 11. Через півгодини в тому ж районі вибухнула ще одна замінована машина, в результаті чого загинула ще одна людина і шестеро отримали поранення.

Кілька придорожніх мін вибухнули в південних районах Багдада, в результаті чого четверо людей загинули, а 20 отримали поранення. У західному Багдаді жертвами придорожньої бомби стали двоє людей.

Ряд терактів також стався в північно-східній провінції Діяла. У Баакубі, адміністративному центрі провінції, вибухнули два заміновані автомобілі, в результаті чого загинули три людини і вісім отримали поранення. Ще одна людина стала жертвою придорожньої бомби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Іраку "поліцейський"-смертник підірвав паломників, 50 людей загинули

Відповідальності за теракти поки не взяла на себе жодна з організацій. За останні місяці теракти в Іраку почастішали. Це відбувається на тлі політичного протистояння шиїтів і сунітів і виведення американських військ з країни. Теракти здебільшого відбуваються в шиїтських районах і на належних шиїтам об'єктах.

Зараз ви читаєте новину «Терористи за один день вбили понад 60 іракців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути