субота, 18 червня 2022 12:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Терористи РФ вдарили по Харкову з областю із РСЗВ: є поранені

Терористи РФ вдарили по Харкову з областю із РСЗВ: є поранені
Ракета влучила у приміщення сільгосппідприємства. Фото: t.me/synegubov

Сьогодні вночі російські окупанти нанесли удари з реактивної системи залпового вогню по Київському району Харкова. У будинку горіли балкони квартир трьох поверхів.

Було влучання також у одне з комунальних підприємств міста, повідомив 18 червня голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"У місто повертаються харків'яни. Важливо не втрачати пильність. У області росіяни протягом доби обстрілювали Циркуни, Дергачі та Золочівську громаду. Вночі вперше обстріляли село Фартушне. Ракета влучила у приміщення сільгосппідприємства. Загиблих немає, але госпіталізовані троє жителів. Ще двоє людей зазнали поранень у Первомайську, також постраждала одна особа у Руській Лозовій", - ідеться у повідомленні.

Збройні сили України тримають рубежі та поступово переходять до контрнаступальних дій. Українські воїни вільнили село Дмитрівку на Ізюмщині.

"Нам важливий кожний населений пункт, адже захищаємо своє", - додав Синєгубов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни з артилерії вгатили по Дніпропетровщині: показали руйнування

16 червня російський ворог обстрілював Шевченківський, Новобаварський та Холодногірський райони міста Харкова та населені пункти Харківської області. У Харкові пошкоджені промислові споруди та будівлі приватного підприємства. Жертв і постраждалих немає. Загалом в області за добу пошкоджено не менше 10 приватних будинків.

13 червня у Харківському районі через влучання чотирьох російських ракет сталася пожежа у складських приміщеннях, горіли вантажні автомобілі. Площа займання становила 2 тис. кв. м.

На території області тривають бойові дії. На Харківському напрямку ворог, як і раніше, сконцентрований на обороні. На Ізюмщині противник намагається встановити контроль над селищем Богородичне та готує наступ на Слов'янськ. Наші захисники протидіють ворогу, завдаючи йому відчутних втрат. У районі Ізюма нашими військовими знищено черговий російський вертоліт Ка-52

У селі Малинівка через обстріли окупантів поранення отримали двоє дітей - 11-річний хлопчик та дівчина 17 років. Попередньо, у них осколкові поранення. У селищі міського типу Печеніги поранена 3-місячна дитина, її 35-річна мати загинула. У селі Загороднє один поранений.

Зараз ви читаєте новину «Терористи РФ вдарили по Харкову з областю із РСЗВ: є поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути