середа, 05 жовтня 2011 12:05

Тернопільські сектанти продовжують молитись серед руїн
12

Фото: Фото Андрія Яновича

Комунальникам тернопільської міськради не вдалося з першої спроби зруйнувати всі будівлі, незаконно зведені сектантами в парку Національного відродження Тернополя. У п'ятницю, 30 вересня, під охороною "Беркуту" бульдозер зніс каплицю з легких матеріалів, та більшість мурованої огорожі. Залишився стояти хрест та десятиметрова кам'яна вежа.

"Вежа має ще триметровий фундамент в землі. Спеціальні служби міськради зараз досліджують, яку техніку потрібно залучити для її знесення. Бульдозер з такою будовою не впорається. Хрест вирішили також не валити бульдозером – в майбутньому його акуратно демонтують і передадуть одній з традиційних парафій", - розповіла речник міськради Тернополя Катерина Калуш.

Зараз міліція чергує на місці каплиці разом з муніципальною поліцією Тернополя, аби не дати можливість парафіянам знову почати будівництво.

Віряни після руйнування каплиці не покидають свого місця. Збираються серед руїн і моляться. Принесли сюди свіжі квіти та встановили їх на місце, де їм нібито з'явилася Матір Божа. Відмовляються говорити з журналістами. На всі запитання відказують "Все вже сказано". В п'ятницю десятьох з них забрали в міліцію. Сімох відпустили, склавши адмінпротокол. Троє відсиділи три доби за ґратами.

"Найцікавіше те, що більшість затриманих сектантів мають прописку в Львівській області. Тяжко з цього робити однозначні висновки, але можна припустити зв'язок з підгорецькими монахами, які мають вплив в сусідній області", - зазначила Калуш.

Нагадаємо, 30 вересня в Тернополі демонтували самовільно збудовану каплицю, яку за кілька років вибудували парафіяни самопроголошеної громади, що називають себе Праведними католиками.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільські сектанти продовжують молитись серед руїн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути