пʼятниця, 12 серпня 2011 17:58

Після книги про масонів Єшкілєв пише про Григорія Сковороду

Після книги про масонів Єшкілєв пише про Григорія Сковороду

У квітні цього року івано-франківський письменник Володимир Єшкілєв видав детективний роман "Побачити Алькор". У ньому йдеться про боротьбу між масонами і окультною сектою. Книга побачила світ у видавництві "Фоліо".

"Ще з початку 90-х років я вивчаю масонство, магію і чаклунство. Маю дуже серйозну бібліотеку по цій тематиці, здійснив багато поїздок присвячених цим темам. Був в Єгипті, Індії та Тибеті", - розповів Gazeta.ua автор.

"У романі все починається з інциденту. На масонський храм нападають зловмисники. Один з масонів звертається до свого родича, керівника охоронної агенції, щоб розслідувати цю справу без залучення правоохоронців. Агенція направляє людину, яка вестиме слідство і також має встановити нову охоронну систему для храму", - сказав Єшкілєв.
Події книги розгортаються в сучасній Україні.

"Герої роману — це прості люди, наші сучасники. Вони опиняються в екстремальній ситуації жорстокою війни за владу між масонами і відьмацькою сектою. Є такий артефакт — машина проклять або генератор долі. Це творіння середньовічних містиків, яке спроможне моделювати долю окремих людей. За допомогою цієї машини на людину можна насилати прокляття, щоб людина хворіла і зрештою вмирала. Могутня зброя, яка безслідно вбиває людей. От за неї змагаються могутні угрупування. Політики і олігархи там теж присутні, але як знаряддя в руках окультних сил. Намагався реальних відомих людей не зображати, щоб не було потім проблем. Олігархи в мене узагальнені", - розповів письменник.

Нині Єшкілєв працює над новим романом про Григорія Сковороду.

"Є неофіційна домовленість з видавництвом "Академія", тому що вони випускають біографічну серію. Для них я роблю роман, який має робочу назву "Андрогін". Можливо вона буде змінена. Андрогін — це досконала істота, яка піднялася над тілесним. Якийсь такий образ, пов'язаний із Сковородою. Це буде художня книжка, тому що я не хотів би писати нудну біографічну книжку. Тим більше такі романи про Сковороду вже писалися. У мене Григорій Савич виступатиме в якості саме персонажу, а не ікони. Книга матиме динамічний сюжеті, в якому будуть пригоди і таємниці. Дійсно навколо Сковороди таких таємниць було дуже багато і його епоха була наповнена цікавими подіями. Любовна лінія теж буде", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Після книги про масонів Єшкілєв пише про Григорія Сковороду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі