Ексклюзиви
четвер, 19 липня 2012 10:53

Теракт в Бургасі: автобус з туристами підірвав смертник
17

В результаті теракту загинули 8 осіб
Фото: Фото: Reuters
Напад на ізраїльських туристів здійснив терорист-смертник
Експерти знайшли серед загиблих можливого виконавця злочину
Влада Ізраїлю звинуватила у скоєнні теракту угруповання "Хезболла"
Прем'єр-міністр Ізраїлю вважає, що сліди теракту ведуть до Ірану

У ході розслідування теракту в аеропорту болгарського міста Бургас поліція прийшла до висновку, що напад на ізраїльських туристів здійснив терорист-смертник. Експерти знайшли серед загиблих можливого виконавця злочину, повідомляє одне з Бургаських видань.

Як з'ясувалося, чоловік раніше потрапив в поле зору камери вуличного спостереження. Це - чоловік з довгим волоссям, одягнений у спортивний костюм. Обличчя його в результаті вибуху було сильно понівечене, проте в кишені виявили підроблений паспорт громадянина США, жителя штату Мічиган.

Як з'ясувалося, ні в базі ФБР, ні в базі прикордонної служби Болгарії даних про цього громадянина немає. Абсолютно незрозуміло, як він в'їхав до країни, де зупинився.

Раніше поліція припускала, що бомба була закладена в багажнику автобуса, припаркованого біля аеропорту Бургаса.

В результаті теракту загинули 8 осіб - 7 ізраїльтян і водій автобуса - громадянин Болгарії. Ще 32 людини отримали поранення різного ступеня тяжкості. Пасажирами автобуса були в основному діти, які приїхали з Ізраїлю до Болгарії для відпочинку в таборі на чорноморському узбережжі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Болгарії в автобусі стався вибух - 6 осіб загинуло, 30 поранених

Незабаром після вибуху прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху повідомив у Facebook, що "всі сліди ведуть до Ірану".

"Тільки за останні кілька місяців ми були свідками спроб Ірану завдати шкоди ізраїльтянам в Таїланді, Індії, Грузії, Кенії, Кіпрі та інших країнах. Рівно через 18 років після звірячого теракту в будівлі єврейської громади в Аргентині, іранський терор знову атакує невинних людей. Іранські терористичні атаки охоплюють весь світ. Ізраїль відповість на іранський терор з усією міццю", - заявив прем'єр-міністр.

Також влада Ізраїлю звинуватила у скоєнні теракту угруповання "Хезболла", однак, представники останнього свою причетність до нападу спростували. Зазначимо, що ще 5 січня 2012 р. ізраїльська газета "Гаарец" повідомила, що ліванське терористичне угруповання "Хезболла" готує у Болгарії напад на туристів із землі обітованої.

Додамо, що теракт в Болгарії стався рівно через 18 років після вибуху єврейського центру в Буенос-Айресі. Тоді загинули 86 людей, сотні отримали поранення. Розслідування показало, що теракт був організований владою Ірану, а здійснений "Хезболлою" за участю іранських дипломатів в Аргентині.

Зараз ви читаєте новину «Теракт в Бургасі: автобус з туристами підірвав смертник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути