четвер, 29 вересня 2022 14:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Танковий тягач для ЗСУ: що подарували українці Порошенку

Танковий тягач для ЗСУ: що подарували українці Порошенку
Танковий тягач для ЗСУ: що подарували українці Порошенку. Фото: prm.ua

Понад 1 мільйон гривень на закупівлю тягача для військової техніки Oshkosh M1070 зібрали небайдужі українці лише за один день. Про це повідомила співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко.

"Друзі, ви неймовірні! В день народження Петра Порошенка ми проанонсували, що хочемо в якості подарунка зробити донати на тягач Oshkosh M1070, яким можна перевозити та евакуювати військову техніку. За день було зібрано понад 1 млн грн" – зазначила народна депутатка.

"Ми розповіли про це Петру Порошенку, він розчулений. І дякує кожному, хто долучився до такого крутого подарунка", – додала вона.

Також Ірина Геращенко нагадала, що Фонд Порошенка традиційно подвоює зібрану "Справою громад" суму.

"Це чудовий подарунок, який наближає нашу спільну перемогу над ворогом", – зазначила співголова фракції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати заборонених проросійських партій мають бути негайно люстровані – законопроєкт "Європейської солідарності"

"Європейська солідарність" дякує всім, хто продовжує допомагати ЗСУ. ГО "Справа громад" звітує про кожну зібрану гривню. І зараз вони продовжують збирати кошти на пікапи і буржуйки, бо скоро зима", – резюмувала Ірина Геращенко.

14 вересня ГО "Справа громад" та Фонд Порошенка повідомили про отримання експортних ліцензій Державного департаменту США на закупівлю найбільших танкових тягачів у світі Oshkosh M1070. Вартість однієї машини – 90 тис. доларів США.

Основне призначення тягача – транспортування танків, розгортання та евакуації бронетранспортерів, самохідної артилерії, броньованих бульдозерів та інших важких транспортних засобів і обладнання всіх типів. Корисне навантаження становить 70 тонн. Тягач Oshkosh M1070 був розроблений для транспортування танків Abrams.

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав виключити Росію з Радбезу ООН і негайно надати Україні "План дій" щодо членства в НАТО.

Петро Порошенко побував на звільнених територіях Харківської області, привіз гуманітарний вантаж у Дергачівську громаду.

Зараз ви читаєте новину «Танковий тягач для ЗСУ: що подарували українці Порошенку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути