четвер, 10 травня 2018 12:25

Супрун розповіла, в якому стані постраждалі від отруєння у Черкасах

Супрун розповіла, в якому стані постраждалі від отруєння у Черкасах
У Черкаській обласній лікарні на стаціонарі перебувають 54 дитини та четверо вчителів. Фото: Facebook/Volodymyr Groysman

У Черкаській обласній лікарні на стаціонарі перебувають 54 дитини та 4 вчителів, які отруїлися на шкільній лінійці 8 травня. У реанімації залишився вчитель, але стан його здоров'я стабільний.

"Є людина, яка залишається в реанімації. Її стан стабільний. Вона тільки вчора звернулася до лікарні", - сказала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун сьогодні перед засіданням уряду, передають УНН.

Супрун зазначила, що на цей час не встановлений діагноз отруєння дітей та дорослих.

"Поки що немає (встановленого діагнозу. - Gazeta.ua). Єдине - в їхній крові, сечі не було ніяких хімічних речовин. Це, можливо, було щось тимчасове, що не залишилося у них в тілі. Але зараз ми досліджуємо ґрунт, воду, навіть взяли воду поблизу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Отруєння школярів в Черкасах: все, що зараз відомо

Також Супрун підтвердила, що сьогодні в Черкасах діти повертатимуться з лікарні додому.

"Діти, напевно, сьогодні почнуть повертатися додому. Вони будуть під наглядом своїх лікарів-педіатрів протягом двох тижнів. Вже немає нових випадків і чекаємо на висновки наших лабораторій".

Речовина, що призвела до масового отруєння дітей у Черкасах, була леткою за складом та небойовою.

"Стан потерпілих не важкий. Це означає, що речовина, яка там була, швидше за все, належить до хуліганських дій. Вона не є ні отруйною, скажімо в прямому розумінні, і не бойовою, чи спеціального підготовленою, щоб завдати людям шкоди. Ця речовина дуже летка у плані впливу, і це означає, що вона складається із кількох, можливо, лише двох складових", - розповів помічник керівника ДСНС Черкаської області Костянтин Проценко.

Зараз ви читаєте новину «Супрун розповіла, в якому стані постраждалі від отруєння у Черкасах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути