неділя, 04 березня 2007 10:34

Суннітські бойовики оприлюднили запис страти 18 поліцейських-шиїтів (ФОТО)

Пов"язане з "Аль-Каїдою" іракське терористичне угруповання розмістило в Інтернеті запис страти 18 співробітників спецслужб Іраку.

Як стверджують автори плівки, масова страта є актом відплати за зґвалтування жінки-суннітки поліцейськими-шиїтами 18 лютого. Достовірність відеозапису поки встановити не вдалося.

На плівці відображено 18 іракців, деякі з них у військовій формі, стоять у три ряди із зав"язаними очима. У наступному фрагменті під крики "аллах Акбар" і "За тебе, сестра" два бойовики в масках стріляють полоненим у потилицю зблизька.

Потім чоловічий голос зачитує заяву від імені угруповання "Ісламська держава Іраку". У ній бойовики пояснюють страту 18 співробітників спецслужб тим, що уряд прем"єр-міністра Нурі аль-Малікі не видав підозрюваних у зґвалтуванні і не звільнив усіх ув"язнених жінок-сунніток.

Зґвалтування здійснили на заході Багдада. 20-річна суннітка розповіла місцевій пресі, що троє співробітників поліції викрали її і відвезли в частину, де поглумилися над нею.

19 лютого аль-Малікі призначив розслідування інциденту, проте вже наступного дня оголосив, що звинувачення були сфабриковані, щоб очорнити поліцію і скомпрометувати операцію з відновлення порядку у столиці, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Суннітські бойовики оприлюднили запис страти 18 поліцейських-шиїтів (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути