четвер, 05 березня 2015 08:51

Суддя Царевич отримала клопотання про арешт

Суддя Царевич отримала клопотання про арешт
ukranews.com

Прокуратура Києва вручила судді Печерського райсуду Києва Оксані Царевич копію клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді арешту.

Про це розповіла сама суддя.

За її словами, копію клопотання вона отримали близько 19:00.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада дала згоду на затримання і арешт трьох суддів Печерського районного суду Києва - Сергія Вовка, Віктора Кицюка та Оксани Царевич.

Царевич і Кицюк підозрюються в тому, що зловживаючи службовим становищем і навмисне порушуючи закон, незаконно притягнули до адміністративної відповідальності активістів у січні минулого року.

Їх дії кваліфіковані за ч. 2 ст. 375 Кримінального кодексу України - винесення завідомо неправосудного вироку, що спричинило тяжкі наслідки або вчинені з корисливих мотивів чи в інших особистих інтересах.

У свою чергу суддя Вовк підозрюється у скоєнні тяжкого злочину: винесенні вироку по цивільній справі, яким позбавив законного власника його майна. Вказана кримінальна злочин кваліфікується за ч. 2 ст. 375 КК України.

Відзначимо, Сергій Вовк став відомий після проведення ним судового процесу над колишнім міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком.

Зараз ви читаєте новину «Суддя Царевич отримала клопотання про арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути